Rocky Mountains National Park

Door R. Wijnands - A long time ago

Dit is waarschijnlijk ons laatste stukje. Morgen waarschijnlijk geen internet en wordt vooral dag om richting de inleverplek van de camper te rijden.Hoop dat jullie het een beetje leuk gevonden hebben om ons zo te volgen.

Zaterdag 6 augustus.

Van Cheyenne naar Estes Park gereden. Estes park is een plaats en ligt mooi in de bergen, net voor de oostingang van het National Park Rocky Mountains. Er waren files in het centrum. Zoals jullie weten doen Amerikanen alles met de auto. Je kunt zo gek niet bedenken. Weinig openbaar vervoer en fietsen zie je amper. Niet zo gek dat er zelfs hoog in de bergen files in de plaatjes kunnen zijn.

We zijn op een camping gaan staan net voor de ingang van het park. We keken onze ogen uit naar alle joekels van campers-RV´s. We hadden ze al veel gezien, maar deze camping spande de kroon. De RV´s (recreational vehical) hebben het formaat van een normale bus voor 50 personen en zijn dan ook nog aan de zijkanten uit te schuiven zodat ze breder worden. Vaak hangt er nog een auto achteraan zodat ze de met de bus niet van de camping af hoeven te gaan. De mensen vertonen zich amper buiten de RV, ze blijven gewoon binnen in hun huis.

’s Middags lekker rustig aan gedaan, gepoedeld in het zwembadje en ’s avonds een wandeling in de buurt gemaakt. Pim nog op de skype gezien, fijn was dat.

 

Zondag 7 augustus.

We zijn heel vroeg opgestaan om een eerdere vlucht voor Annika te regelen. Geld op de skype gezet en vliegtickets gebeld. Er is nl 8 uur tijdsverschil. De skypeverbinding was echter zo slecht dat dit niet lukte. Nu moet Annika het zelf maar regelen.

Op naar de Rocky Mountains. Eerst met de Rv een stukje en toen met de shuttlebus. Prima geregeld.

Het weer was goed. We hebben een lange hike gemaakt, gestart op 3000m! en zijn bij 5 bergmeertjes geweest. Alberta falls, Mills Lake, Haiyaha Lake, Dream Lake, Emerald Lake en Bear Lake. Erg mooie tocht. Veel water, kleine sneeuwveldjes en prachtige uitzichten naar beneden of omhoog. 5 ½ uur wandeltijd en met mijn knie ging het goed. Op tijd in de brace en met een stok erbij. In het Emerald lake heb ik nog een duik genomen: berekoud!! Erg verfrissend. In m’n korte broek en bh want ik had een string aan en in Amerika mag je beslist niet met de billen bloot.

Op de camping laat in de middag nog even gelezen en gezwommen. Een fijne dag.

Morgen naar het zuiden van Denver want dinsdag moet de RV terug en moeten we jammer genoeg weer naar huis.

Rob en Anja

Reacties

A.M.P.Timmerman-de Jong A long time ago

Bedankt voor jullie laatste reisverslag. Mooi allemaal zeg! Ja, in Amerika is alles groot tot campers op 50pers.busformaat.
Van Annika via sms vernomen, dat zij zou proberen vandaag een ticket voor woensdag te regelen. Kan zij dat met jullie reizen of moet zij alleen? Hopelijk komen jullie alldrie weer goed in Nederland aan.
In ieder geval: goede reis terug en tot ziens.
Liefs van Ma.

charlotte A long time ago

Hallo Anja en Rob,
Wat hebben jullie een geweldig mooie reis gemaakt. Ik ben nu net zelf weer thuis en heb het jullie verslagen gelezen, heel leuk. Goeie terug reis.
Groetjes
Charlotte
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!