Dag 2 - San Francisco

Door K. van der Zande - A long time ago

Kees.

Nog voor het ontbijt heb ik eerst even een poosje hardgelopen. Het weer liet ons een beetje in de steek, maar dat mocht de pret niet drukken. Vanuit de wijk door de wastelands bij de kust (op hooguit een kilometer) en vervolgens langs het strand en de jachthavens tot aan de grens met Fishermanns Warf. Toch weer gauw een kilometer of tien..

Daarna het ontbijt in het hotel, stelt niet veel voor, maar toch wel lekkere koeken, koffie, melk  en  …..niets.

Wat te doen, museum helaas dicht op woensdag, matig weer, dan maar fietsen!

Eerst een lang stuk lopen, o.a. over  Chesnut Street langs o.a. de Apple Store tot aan Girardelli Square,  waar een fietsverhuur zit. Retour met de ferry hebben we niet nodig, we zijn Hollanders en dien alles fietsend. Eenmaal op route blijkt de weg naar Golden Gate park omgelegd en rijden we rondjes, dan maar gelijk de brug op. Het weer, en dus het zicht verbeterd dus vooruit maar. Vooral voor Jolanda een uitdaging want de brug ligt zo’n 60 meter boven zeenivo!! Een pittige klim dus!

Dan over de brug! Verkijk je niet, zo’n 3,5 km!! Stoppen kijken foto;s nemen en vervolgens afdalen naar Sausolito, een sjiek “dorp”tegenover San Francisco. Daar een prima lunch bij een Italiaan. Inmiddels mooi weer en even rondkijken aan de kust. Jolanda ziet een klim terug naar de brug niet zitten en boekt de ferry! Stella durft het onder begeleiding van Marloes en mij wel aan. Tijdens het uitzwaaien  duikt er ineens een zeehond op! Toch gek, ineens zo;n beest vlak voor je …

De boot speert weg en wij beginnen aan de klim. Met de nodige support red ook Stella het boven aan het begin van de inmiddels uit de mist verschenen Golden Gate te komen. Vervolgens een lange afdaling en terug naar Fishermans Warf om Jolanda op te pikken. Uiteraard is die weer niet op de afgesproken plek. Ze verwachtte ons niet zo snel??

Weer fietsen en op een lekker terras een koele versnapering. Terwijl de dames nog even langs  de Bay bridge fietsen ga ik de afspraak met de camper bevestigen. Gezamenlijk daarna de fietsen inleveren en vervolgens naar een Mexicaan om heerlijk te eten!!

OP de terugweg langs Girardelli om  het beroemste chocolade ijs van ?? te eten. Is inderdaad heerlijk.

Daarna een vreselijk eind lopen in de steeds kouder wordende avond. Even lezen en …. Slapen.

Reacties

Cor A long time ago

Hoi allemaal,

Het klinkt nu al helemaal leuk. Een hele fijne reis en ik hoop dat Kees niet al te veel hard gaat lopen. Dus Jolanda zeg maar dat het vakantie is. Doe voorzichtig!!

Groetjes Anja, Meddy, Kay en COr
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!