25 juli Page Grand Canyon

Door K. van der Zande - 29-07-2011 07:32

 Kees

Na een afschuwelijk hete nacht (+ 30C!!), of zweten en benauwd , of de herrie van de airco en het geblaas, toch gelukkig gezond weer op!! We zitten bij Lake Powell, dus we moeten naar her water. Boot huren, wat was aangeraden is geen optie $ 200 p/u gaat zelfs ons te ver en een tochtje van  3 uur a $ 72 pp vinden we ook wat te gortig. Dan maar zwemmen, maar eerst naar de dam waar het Lake Powell door is ontstaan en tevens de start van de C olorado River. Net als de Hoover Dam een enorm bouwwerk met enorme hoogte verschillen. Hoeveel druk staat hier niet op die wand???? Foto ’s gemaakt en door naar Wawona beach, waar duizenden watersporters hun  boot hebben liggen. Ze liggen, net als in Nederland , want op het water zie je bijna niets.

We vinden een prachtige plek, rustig, rotsstrandje en uitzicht. Rondom een immense wateroppervlakte  kale droge bergen en wanden, nauwelijks bewoning in een gebied van honderden vierkante kilometers, buiten water is er ook niets !!

Heerlijk gezwommen en van de hoge rotsen gesprongen en naar later blijkt verbrand.

Dan in de auto naar Grand Canyon, zo’n 150 mile verderop. Gelukkig wordt het steeds iets koeler, maar ook bewolkter met angst voor de beloofd “Thunderstorms”. Weer enorme afstanden zonder een levende ziel, zo 50 mile zonder 1 huis in zicht !! Kaal . bergen, rots, uitgedroogde beken, zoals je je de prairie of dessert voorstelt. Ik moet denken aan de boeken van Arendsoog! En inderdaad, ook de Indianen duiken op, niet met pijl en boog maar met kralen, kettinkjes en pottenbaksels langs de weg. Bij een prachtig uitzichtspunt langs de weg moeten we even stoppen voor foto;s en dus geven de meiden prompt teveel geld uit voor prullarie die vermoedelijk ook in Nederland op de markt te krijgen zijn, het zij zo …

Vervolgens steeds hoger baar Grand Canyon en nadat we de grens van het National Oarc zijn gepasseerd doemen de eerste uitzichtpunten op, dus , stoppen en fotograferen.

Het wordt steeds somberder, maar gelukkig is het zicht nog goed. Bijna 2 kilometer onder ons zien we de Colorado door de canyon stromen, vanochtend zwommen we er nog in!

Veel foto’s en daarna naar de camping. Mooie ruime plaats in het park, dichtbij het visitors centre , maar voor het eest zonder water en electra. Prompt blijkt het water op en de generator werk slecht …improviseren dus. Restjes gegeten, dus geen hamburgers vandaag, en daarna weer snel naar de canyon op loopafstand. Te laat, blijkt echter, de duisternis valt erg snel in. Dus even shoppen , rondkijken en in het stikdonker nog een kilometer teruglopen. Een paar borrels en slapen, dit keer aanzienlijk koeler dan gisternacht. En ’s nachts toch weer wakker door …… de eerste druppels !!!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan