Vrijdag 12 augustus vervolg

Door Fam. Vermeltvort - A long time ago

Met de taxi naar Memphis down-town, en wat voor een rit, de taxichauffeur (een grote dikke Oncle Sam- achtige vriendelijke neger, brengt ons weg. Hij vertelt honderduit over zijn stad en wijst ons op de Elvis Sun studio, waar Elvis zijn eerste opname heeft gemaakt. Zoekt voor ons de vertrektijden (al rijdend) van de Mississippi boot, vertelt waar het beste b.b.q. restaurant is te vinden,( met de grootste lappen vlees.) Wij vragen aan hem, waarom een police-car een bull-bar voor op de auto heeft. Hij vertelt dat dit dient om criminele automobilisten uit balans te brengen en van de weg te duwen. Het is een goedlachse bulderende man, helaas na 30 minuten einde rit . We zijn in Beale street.

Na de koffie bij Star Bucks, gaan we naar de Gibson factory en kopen tickets voor de rondleiding. Voor dat de rondleiding start, wordt gecontroleerd of doppen op camera's zitten, mobieltjes uit enz.Er worden stofbrillen uitgedeeld en dan gaan we door een afgesloten deur, en deze gaat na ons weer op slot. Top Secret, wil je onverhoopt weg dan haalt de securety je op. We gaan de fabriek in, de stofbril moet op en mag onder geen beding meer af.De procedure word je van begin tot het eind stapsgewijs uitgelegd. Dat wat de gids je aangeeft, mag je bekijken,  je moet lopen binnen de gele lijn en haar volgen. In het fabriekje werken van ma-vrijdag 65 mensen van 8.00-17.00 u, per week worden er 15 gitaren gemaakt, een foutmarge van 4% is acceptabel, deze worden daarna volledig vernietigd.

Daarna gaan de heren de shop in, en proberen ongeveer alle gitaren uit. Hans speelt nog even samen met een Duitser een blues. Er worden de nodige T-shirts gekocht, caps enz. en dan op naar de Beale street, daar waar de Blues en de Soul is. We gaan af op de muziek en komen uit op een plein. Hier speelt een band, blues en soulmuziek, het swingt de pan uit, ondanks de hitte (37gr.) Het plezier straalt er vanaf. De Beale street is eigenlijk net als broadway in Nashville, een straat van een paar honderd meter , waar kroegen, giftshops en eettentjes elkaar aflossen. We gaan hier ook weer veel cafe's in om te luisteren en te kijken naar de diverse artiesten en bands. Ook dit is weer het mekka van de blues en soul. Hier noemen ze het de rock' n soul. In het beroemde cafe van B.B. King's blues club gaan we wat eten.Er speelt een liveband. We slenteren nog wat rond om daarna met de taxi weer terug te gaan. Op ons verzoek stopt de taxichauffeur nog even bij de Elvis Sunstudio om een foto te kunnen maken.

Een uurtje later zitten we alweer in de tent om naar de halve finale van de beste Elvis imitator te kijken. Wat een fans, wederom uitgedost met alles wat met Elvis te maken heeft. We zullen de uitslag echter niet te weten komen, omdat we morgen verder trekken richting New Orleans en er een rijdagje van maken.

Tot het volgende bericht.

(We hebben kabelaansluiting en kennen jullie (de ouderen onder ons) Starsky en Hutch nog,deze serie is elke avond op tv. Nu nog wachten op de Beverlyhillebilly's).

 

Reacties

Edith A long time ago

Wat een mooi, lang verhaal!
Ria, ik zie geen foto's van jou. Of heb je ze wel en zet je ze niet op de weblog? Misschien wil een dikke Uncle Samachtige neger wel een foto van jullie drieën maken. In New Orleans zullen jullie deze types ook tegen komen. Dappere mensen, ze hebben haast niets na de natuurramp van een aantal jaartjes geleden. Muziek o.a. zorgt er voor dat ze hun goede humeur houden.
Starsky en Hutch vond ik altijd spannend. Ook grappig en vrolijk. Volgens mij is die met donker haar (Starsky? Hutch?) al overleden.
Zo te lezen zullen jullie een extra koffer moeten aanschaffen om al het moois mee te nemen naar Dwingeloo.
Geniet van de rit naar New Orleans.

Groetjes,
Edith
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!