Dinsdag 17 augustus

Door Fam. Vermeltvort - A long time ago

Op tijd vertrokken, want we willen in 3 dagen in Orlando zijn en hebben nog 690 mile(1100km) voor de boeg. Op vrijdag, de laatste dag gaan we naar de Universal Studio's.

We rijden New Orleans uit, en zien aan de oostkant allemaal nieuw gebouwde huizen, nog meer dan gisteren. De aanplant is duidelijk nog jong. In de oude binnenstad is het een mengelmoes van Franse en Spaanse invloeden.Ook de muziek is divers, jazz, dixiland, maar ook country en blues. Wij hebben in een cafe gezeten waar van Beatles tot Eagles wordt gespeeld. 

De beroemde  Mississippi is vanaf de Canadese grens ongeveer 2300 mile lang en deze gaan we nu verlaten om richting Alabama en Florida te rijden. In de staat Alabama rijden we bij Mobile, en zien daar in de haven een enorm oorlogsschip liggen. Het  is de USS Alabama battleship uit 1942, van bijna 230 m lang, en is te bezoeken. Het schip heeft in Vietnam voor het laatst gediend. We mogen op eigen houtje het hele schip door. Van keuken tot officiersruimtes kunnen we bekijken, en niet te vergeten die enorme kanonnen en het afweergeschut. Alles is indrukwekkend. In een andere loods staan nog diverse oorlogsvliegtuigen uit de jaren 40- 50 en uit de huidige tijd. We hebben het dan over de F14,15 en F16.( wil je meer weten, vraag Hans)  We gaan in een fligthsimulator van een gevechtsvliegtuig, die vertrekt en landt van een vliegdekschip. Opdracht: uitschakelen van een doel op het land, ook komt hij in een luchtgevecht met een Mig toestel in bergachtig gebied. Wij maken iedere beweging van het toestel mee. Alweer erg spannnnnend!!

Echter, onze planning is ook dit keer weer anders gelopen, morgen maar wat meer kilometers maken, en we proberen nog steeds in de Golf van Mexico te zwemmen.

Groetjes, maar weer en tot de volgende keer.

 

 

Reacties

Edith A long time ago

Gelukkig doet de weblog het weer. Ik vond het al vreemd dat er gisteren geen verslag van jullie avonturen binnen kwam. Het bootje en de gehoorbeschermers tijdens de alligatortour herken ik van de tv (Nick en Simon). Een van de krokodillen sprong toen een beetje omhoog. De kapitein van de boot zei:" That 's why the captain is sitting high." Kees, die bij Nick en Simon was, was erg bang voor de krokodillen.
Gisteren was het 34 jaar geleden dat Elvis stierf. Er is op de radio en tv niet veel aandacht aan besteed. Zondag ,de 15e, draaide Hans Schiffers (Radio 2)wat nummers van Elvis.
Alles is groot in Amerika. De oorlogsschepen en vliegtuigen ook, maar dat is natuurlijk logisch. Ria, eindelijk een foto van jou. Op dat schip ben je wel heel erg klein.
John, jammer dat je in Arkansas geen cap meer hebt kunnen bemachtigen. Misschien op de luchthaven???
Goede en plezierige reis naar Orlando. Hopelijk lukt het nog om in de Golf van Mexico te zwemmen.

Groetjes,
Edith.

harry A long time ago

mooie foto's! die alligators zijn wel eng dichtbij lijkt me. John ik ben erg benieuwd naar je film. hoeveel bandjes heb je al volgeschoten?
gr Harry
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!