Vrijdag 19 augustus Universal Studio en terugvlucht

Door Fam. Vermeltvort - A long time ago

Inmiddels alweer terug in Dwingeloo, maar toch nog even het staartje vertellen.

Vrijdag, vroeg op naar de Universal Studio 's. We gaan naar Island of Adventures, de camper moet op een apart terrein gestald worden, er staat er dan nog maar 1. Hans moet zijn rijbewijs laten zien, en je moet een contactadres achterlaten. Vanaf deze plek is het nog bijna 20 minuten lopen tot de ingang van het park, en dan nog eens naar de kassa. Hiervoor moet je nog een heel eind lopen door een souvenirsstraat, om uiteindelijk een ticket te kunnen kopen. Wanneer je een expressticket koopt met bijbetaling van 65 dollar, heb je voorrang bij de meeste attrakties. Dit doen we maar voor John, dit scheelt veel wachttijd.We zijn dan 1,5 uur verder.De achtbanen zijn mega, dus John is weer in zijn element. Het Harry Potter kasteel is geweldig, je wordt door gangen geleid met pratende schilderijen in een mystieke sfeer. Uiteindelijk stap je in een 3- persoons kar, deze hangt aan een rail. De reis begint met Harry Potter voorop op zijn bezemsteel, wij volgen hem virtueel door het kasteel en bergachtig gebied in 3d,  heel spectaculair. Alles is wederom mega. We eindigen de dag vermoeid in een fikse regenbui, het blijft warm.

Zaterdag 20 augustus     

We leveren om 10.30 u de camper in en worden door het verhuurbedrijf Moturis naar het vliegveld gebracht, het is nog ruim een half uur rijden.

We nemen de vlucht van Orlando- Detroit om 15.50 en landen om 18.30 u in Detroit, we hebben maar 45 minuten overstaptijd. Het vliegveld van Detroit is gigantisch groot, we stappen uit bij gate 4, en moeten de bagage ophalen bij gate 12 en de vlucht naar Amsterdam vertrekt van gate 30. We gaan naar de bagageband en wachten en wachten..... echter geen koffers van ons.Achteraf blijkt dat dat de koffers bij de terugvlucht, direct worden doorgestuurd naar Amsterdam. We hebben nog 25 minuten, maar moeten wel aan de andere kant van die enorme hal zijn . Vlug de shuttle in en richting gate 30 om te vertrekken naar A'dam. We redden het niet, het vliegtuig is al vertrokken. Ze hebben ons een kwartier lang opgeroepen.  Op naar de omboekbalie, het volgende vliegtuig zit vol, maar misschien kunnen we met de laatste vlucht mee. We melden ons en moeten wachten, ondertussen is er beetje paniek, een oude dame, (blijkt uit Nederland te komen) is door een Tia getroffen en men is bezig om via de vertaallijn iemand te zoeken die Dutch spreekt. Hans hoort dit, en biedt zich als vertaler aan. Hij gaat mee naar boven naar de Shuttle, waar deze mevrouw onwel is geworden. Hij stelt haar gerust, en vertelt dat ze meegaat naar het ziekenhuis enz. Hans wordt daarna wel tig keer bedankt, en of dit de reden is dat we toch nog mee kunnen..... Zelfs bij het instappen van het vliegtuig wordt Hans nogmaals royaal bedankt voor" his assistance".       

De reis is geweldig geweest, veel indrukken opgedaan, toch nog tegen de 5000 kilometers gereden, tel daar de vlucht bij op van 2 x 6250 dan is het toch nog een heel eind.

Fijn, dat er nog zoveel mensen (ook uit Dwingeloo) ons gevolgd en gereageerd hebben. Iedereen ontzettend bedankt. 

Hartelijke groeten,

John, Hans en Ria.

Reacties

harry A long time ago

we zijn heel benieuwd naar het fotoboek en komen gauw een keer praten. ook de films van John zien. Zal nog lastig worden om een selectie te maken van foto en film! doe je best! gr harry

Edith A long time ago

Alsof het zo moet zijn .... jullie missen jullie vlucht en een ander (het oude dametje) is daarmee geholpen. Tja, hoe kun je nu na 3 prachtige weken Amerika, onthouden dat de koffers meteen door gingen naar Amsterdam. En nu nagenieten: t-shirts aan, cap op, cd in de speler en foto's en film kijken.
Veel plezier!

Groetjes,
Edith

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!