Las Vegas Baby

Door Mieke Bos - A long time ago

We hadden een prima vlucht met de KLM (we werden echt in de watten gelegd) naar Atlanta. We stapten in Atlanta over en hadden een iets mindere vlucht (veel turbulentie) naar Las Vegas Delta Air. Het was wat Bonanza, want we werden als koeien in het vliegtuig gedreven en krijgen een enkel glaasje (lauw) fris te drinken.  In Las Vegas was het zowaar bewolkt en zagen we een enkele bliksemschicht. Voor het eerst maakten we kennis met het decadente en plastic aandoende Las Vegas. Met de taxi naar ons hotel Excalibur, een uit disneyworld verrezen middeleeuws torentjes hotelfabriek, konden we eindelijk slapen. Het was hier middennacht, maar een drukte van jewelste. We hadden vanuit onze hotelkamer een overweldigend vergezicht van de neonlichten van "the Strip". Prachtig van lelijkheid, echt "over the top" Amerikaans en daardoor echt een heel leuke bezienswaardigheid.

De volgende dag (voor weinig, veel) ontbijten in het Hotel. Ik begrijp nu waarom het grootste deel van de Amerikanen overgewicht heeft. Zo uitgebreid heb ik nog nooit ontbeten. Van hartig tot mierzoet. Rijenvol met bakken eten.

's Ochtens de rechterhelft van de Strip doorlopen. Het was al behoorlijk warm, maar zowaar was het bewolkt. Om de warmte een beetje te ontlopen liep je eigenlijk niet over straat maar van het ene hotel door naar het andere. Altijd door de casino's van de hotels heen (natuurlijk!). Elk hotel is een dorp op zich. Geluncht in The Venetian, waar we 's avonds een optreden van de Blue Man Group hebben bijgewoond. Ik had thuis al de kaartjes gereserveerd, maar het was goed dat we even van te voren hebben gekeken waar we moesten zijn, want het was een waar doolhof om bij het Theater te komen. Het optreden was verrassend en heel creatief, een eche aanrader. Natuurlijk na het optreden even op de foto met een blauw man. Wat een griezel van dichtbij, zeker als die je nog eens even doordringend aankijkt.

's Avonds na het optreden de andere kant van The Strip bekeken. Mooi vuurspectakel voor het Ceasar Hotel en een waterfontijnspel voor het Bellagio 'meegepikt'. Na een paar uur heb je het ook echt wel gezien en ben je blij dat je weer op je hotelkamer je schoenen kunt uittrekken. Prima bedden in Excalibur, trouwens. We hebben eigelijk niet eens veel last van een jetlag, gelukkig :-)

Mieke voor hotel Excalibur

Rob met Blue Man

Reacties

Mart en Els A long time ago

Geweldig om dit zo te lezen. Kunnen ons een goede voorstelling maken van hoe het er daar uit ziet. Zijn benieuwd naar jullie foto's. Komen die ook op deze site? We wachten af.

Veel plezier nog, tot jullie volgende bericht.

Mart en Els

Erik A long time ago

Inderdaad, Las Vegas is over the top. Veel plezier bij the Mirage met de water show.

Cheers,
Erik en Anne

Mart en Els A long time ago

Site staat nu in de map favorieten. Blijven jullie volgen. In welk torentje slapen jullie eigenlijk? Hi hi...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!