Barstow: high noon

Door Mieke Bos - A long time ago

We zijn vanuit Malibu om Los Angeles heen gereden richting Barstow. Natuurlijk midden in de ochtendspits terecht gekomen, maar het viel mee. De auto's werden via zes-baans-wegen LA in geleid, dus dat schoot lekker op.

We hebben besloten niet naar Universal studios te gaan. We lazen op internet over wachttijden van meer dan 70 minuten per attactie. Normale toegangskaartjes zijn al niet goedkoop, maar mocht je niet willen wachten, dan kun je (voor een godsvermogen extra) een speciaal toegangskaartje kopen waarbij je zo kan doorlopen. We vinden de vakantie al duur genoeg en hadden toch niet veel tijd om veel te bekijken, dus wij door naar Barstow, onze laatste tussenstop voor Las Vegas.

Vlak bij de camping was een oud en verlaten zilvermijnstadje, waar mensen tussen 1900 en 1950 zilver aan het zoeken waren. En met veel succes. Er werd voor 68 miljoen aan (alleen al) zilver naar boven gehaald. De omstandigheden waren echter niet meer normaal. Wij waren er rond 13.00 uur en de mussen vielen dood van het dak. Ik denk dat de 40 graden wel gehaald is (als het niet meer was).

Snel een eettentje in en heerlijk gegeten. Leuke winkeltjes. Gezellig gekletst met de eigenaar van een patchwork-tentje. Treintje gereden door het dorpje en langs de mijnen. Je kunt je het niet voorstellen dat daar echt zo'n 1200 man geleefd hebben.
Daarna snel weer terug in de geairconditionde camper en naar de camping, 3 mijl verderop. Gelukkig hadden ze weer een heerlijk zwembadje om af te koelen. Daar kwamen we pas laat uit. Zelfs nu (21.30 uur) is het buiten heerlijk afgekoeld tot rond de 30 graden. Dat wordt lekker klef in bed vanavond! De airco blijft de hele nacht aan, dat weet ik wel. Morgen vroeg op naar Las Vegas en de camper voor 11 uur inleveren!

In de file rond Los Angelos

Rob loopt richting restaurant.

Als je de pindabasten op de grond mag gooien is het voor Rob een feestje.

Ikke voor de ingang van een kerkje/schooltje. Je smolt bijna weg...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!