21 juli Arches

Door Esther Houben - A long time ago

Het volgende park: Arches. Opnieuw mooie rode rotsformaties met als bijzonderheid grote boogvormen. Maar je krijgt het niet zomaar te zien, je moet er wel weer flink voor reizen. Eerst met de RV en dan nog wat wandelen. Er ontstaat enige rotsmoeheid in de groep. Het zwembad op de camping lijkt ook erg aantrekkelijk. Toch doen we ons best en bekijken 'Sensitive arch' van enige afstand en maken nog een wandelingetje naar "Tunnel Arch' (een groot gat in en wand) en 'Pine Arch' wat juist meer op een tunnel lijkt. De langste boog (bijna 100 m.) bekijken we op de foto's in de reisgidsen. Snel terug naar Moab voor wat zwembad vertier. Erg fijn totdat een groep Nederlandse jochies het bad blijft bombarderen waardoor er al snel meer water buiten het bad is dan erin. Dan dan gaan we uit eten: Moab Brewery. Het blijkt een zeer favoriete lokale gelegenheid te zijn. Als we ons melden krijgen we een buzzer+talker mee naar buiten waarmee we worden verwittigd als er een tafel vrij is. Dat blijkt al snel. We hebben een zeer hartelijke bediening van Tom en Jerry met rauwe stemmen en witte sokjes. Bijzonder bier en zeer goed eten, met echte vegetarische gerechten.

Henk

De camping ligt direct aan de weg, maar is toch erg gezellig met overal grind en naast elke plaats drie mooie bomen. Kost wat ($60), maar dan heb je ook wat. Er zijn nog genoeg lege plekken, zoals op elke camping tot nu toe, ondanks al die Nederlanders. Gister nog een wasje gedraaid, daarna in de droger gedaan en uit eten gegaan. Toen we om 22.30 uur terugkwamen, bleek de wasruimte al op slot. Vroege vogel Henk heeft onze onderbroeken vanochtend om 6.00 uur gered.

Esther

 

Reacties

opi A long time ago

Vanuit het herfstig Nederland is het steeds een verademing jullie verslagen te lezen en de foto`s te zien! Bryce Canyon heeft nog altijd de mooiste herinneringen bij ons.
Monument Valley, waar jullie intussen zijn aangekomen wordt beheerd door de regionale indianen, bij wie je ook de entree moet betalen; terecht vinden wij, want zij zijn tenslotte ook van hun grond verdreven. In Capitol Reef en Arches zijn de rotsformaties en Natural Bridges door eeuwenlange weersinvloeden, erosie, gevormd. In Moab hebben wij in de Jail House ontbeten, een hele belevenis. Als ik lees, dat in het zwembad Nederlandse jongens de boel "terroriseren",dan krijg je toch plaatsvervangende schaamte. Gelukkig, dat Henk s`morgens in alle vroegte jullie onderbroeken gered heeft, want anders hadden jullie misschien in je blootje moeten rondlopen, en Amerikanen zijn nogal preuts!
Lieve allemaal, blijf maar genieten, en alle indrukken, die jullie tijdens de reis opdoen, slaan jullie op in jullie belevingsgeheugen, en verwerken jullie uitgebreid als jullie weer terug zijn!
Omi en Opi
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!