23-24 juli Page - Lake Powel

Door Esther Houben - A long time ago

Gisteren aangekomen en we gaan pas overmorgen verder naar de Grand Cayon: dat betekent drie dagen in Page bij Lake Powel. Voor sommigen van ons is de vakantie nu pas echt begonnen. Niet vroeg opstaan, lekker lummelen, even naar het zwembad en dan naar een strandje aan het meer. Lekker rustig aan. Lake Powel is een kunstmatig meer, ontstaan door de aanleg van een grote stuwdam in de Colorado rivier vlak voor de Glen Canyon. Dit is begin jaren zestig gebeurd. Daarvoor waren er in deze omgeving praktisch geen mensen te bekennen. De omgeving van het meer is wederom prachtig en erg apart. Het water ziet er enorm fris uit te midden van de dorre rotsachtige woestijn er omheen. Het is hier ook erg heet. Vandaag was het denk ik ongeveer 39 gC en nu (21.00u.) is het al lekker afgekoeld tot 36 g. Vanacht gaan er misschien nog 10 g vanaf.

Zojuist hebben we pizza en pasta gegeten in een leuk restaurant in een oude boot, the Canyon King. Het duurde allemal wat lang, maar het eten was lekker en we kregen dozen mee voor de overgebleven stukken pizza.

Morgen toch weer vroeg op voor een gereserveerde excursie naar de Antilope Canyon. Hopelijk kunnen we wat slapen in die hitte. Ondanks de airco is het in onze slaapvertrekken  voorlopig nog warmer dan buiten.

Henk

Reacties

opi A long time ago

Lieve allemaal,
Het is een verstandig besluit om in Monument Valley geen 2 dagen te blijven, en door te rijden naar Lake Powell. Je kunt hier een boottocht naar Rainbow Bridge maken, al weet ik niet meer wat die kost. Wij hebben dat destijds wel gedaan, zeer interessant, ook een indiaans "heiligdom". De Antilope Canyon kennen wij niet, we zijn dan extra benieuwd naar de foto`s. Wat een hitte bij jullie! En dan te bedenken, dat wij in het weekend temperaturen hebben van 14 gr.! plus regen! De kinderen houden zich goed? Ondanks de hitte en de vele indrukken? Misschien kunnen ze nu aan Lake Powell een beetje bijkomen? Mochten jullie straks een stukje in de Grand Canyon willen afdalen (ik durfde dat niet!), dan is het verstandig om voldoende drinkwater mee te nemen. Je kunt er overigens prachtige foto`s/films maken, vooral `s morgens en `s avonds.
Veel plezier!
P.S. Een huishoudelijke mededeling: wij gaan a.s. Woensdag naar Mieke voor haar 80e verjaardag, en dan zullen wij (na overleg met Ir en Im) namens jullie 3 gezinnen voor een bloemstuk zorgen!
Pap/Opi
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!