26 t/m 28 juli Grand Canyon en Lake Havasu City

Door Esther Houben - A long time ago

Inmiddels zitten we al bij Lake Havesu City, maar het verslag van de Grand Cayon mag natuurlijk niet ontbreken. Toen we net uit Page waren vertrokken, stopten we bij Horse Shoe Bend, een ronde bocht in de Colorado. We moesten er even voor lopen, maar het uitzicht was geweldig! Het grappige was dat we daar de serveerster tegenkwamen van de pizzaboot waar we 2 dagen eerder hadden gegeten, ze herkende ons, haha.

Op the Mather camping aan de rand van de Grand Canyon hadden we geen aansluitingen en geen Wifi. Wel een hele mooie plek midden in het bos. Toen we er net stonden en even buiten bij de camper zaten geloofden we onze ogen niet: maar liefst vier muildierherten liepen vlak langs onze kampeerplek! Ze keken niet op of om en graasden lekker door. Het weer was inmiddels aardig opgeklaard na de regen van de nacht ervoor en de ochtend. Heel erg vonden we de weersverandering niet, omdat er hier en daar wat lichaamsdelen waren verbrand aan Lake Powell, maar toen we bij aankomst een blik in de Grand Canyon wilden werpen, zagen we vooral voorbijtrekkende mistige wolken en bijzonder weinig kloof. Wat een telurstelling. De weersverwachting voor de dag erna was ook niet zo rooskleurig. Maar na een koude nacht (2 dekens) werd het steeds mooier weer. Korte broek aan en op pad. We gingen met de camper naar het vertrekpunt van de rode route die langs de bovenkant van de canyon loopt. In totaal ongeveer 5 km; wij kozen ervoor om te beginnen met wandelen, zien hoe het gaat en dan onderweg de bus naar het eindpunt nemen. Mooi geasfalteerd pad met stenen aan weerszijden, zodat je zeker niet kunt verdwalen! Het uitzicht was overweldigend. Wat een weidsheid! Op het eindpunt van de bus, hoopten we te kunnen lunchen, maar helaas. We kochten dan maar pinda's, cashewnoten, voorverpakte appelflap en wat te drinken. In de winkel kochten Kiki, Puck, Mette en ik leuke kettingen. Tax komt nog boven op de prijs maar is gelukkig niet zo veel. Terug met de bus naar onze camper. 's Avonds uit eten bij Steakhouse Jippie-ei-ey, waar heel erg veel cowboys alsmaar rondjes liepen om te kijken of alles nog ok was. We werden er bijna duizelig van. We  zagen daar het Franse gezin weer dat in onze jeep zat naar Antilope Canyon 2 dagen eerder.

Vanochtend om 08.00 uur al vertrokken en na een voorspoedige reis aangekomen in een bloedheet Lake Havasu City. We hadden geen camping gereserveerd, maar we reden over de London Bridge (in 1964 door een vreemde Amerikaan echt uit Engeland geimporteerd) naar het eiland in het meer. Bij Crazy Horses Campground (?) vonden we een plek direct op het strand aan het meer. Het is een geweldig mooie plek. We hoopten door het water af te koelen, maar eigenlijk gebeurde er niet veel. Na heel wat zweetdruppels naar het zwembad gezweet in de hoop op verkoeling, maar ook dat water is warm. Dan maar water uit de kraan over je polsen laten lopen. Fout, er komt alleen heet water uit de kraan. Ook de wc-bril is bijna te heet om op te gaan zitten. Er gaat veel cola, sprite en koelkast water doorheen. Aan het eind van de dag gingen we boodschappen doen. Wat was het heerlijk fris in die winkel!  En wat een lekker vers fruit, brood en groente. We hebben meteen heel veel ingeslagen. Ondanks de hitte hebben we buiten gegeten, vanwege het geweldige uitzicht op het meer. De zon ging net onder en gaf mooie kleuren, de palmbomen deden de rest. We hebben besloten de airco voor deze keer vannacht aan te laten. Het is nu om 22.10 uur 41 graden, de verwachting is dat de temperatuur vannacht zal zakken tot 34 graden..

Esther

Reacties

papa/opi A long time ago

Lieve allemaal,
Wat een schat aan ervaringen doen jullie op! Wij genieten met jullie mee, volop! Bij Horse Shoe Bend zijn wij destijds ook geweest, denk ik, maar toen heette het Goose Neck! Maar even goed, het was schitterend om te zien (scherpe foto trouwens).
Jammer, dat jullie bij de G.C.
niet zo`n mooi weer troffen, voor de foto`s vooral. Ofschoon? De 3 gratieën op de rif van G.C. was erg mooi en zonnig!
Volgens mij hebben wij ook in hetzelfde steakhouse gegeten, waar je snake-bier uit een jampot dronk! Wat een hitte in Havasu City; niet normaal meer! Maar als je in een supermarkt binnen bent voor verkoeling, en dan weer buiten tegen de muur van warmte opliep, dan krijg je een enorme klap in je gezicht; ik ben destijds daardoor flauw gevallen op de stoep van de super; aanstormende mensen hebben mij geprobeerd op te laten staan. Dus ik kan mij nu heel goed voorstellen, hoe jullie je gevoeld moeten hebben!! Is het dan in de camper niet te heet?? Crazy Horse is dat niet, waar een enorm groot paard met rijdende indiaan uitgehouwen is/wordt uit de rotsen? De laatste foto van de reeks is van Puck: wat een knappe dame, lijkt net op een indiaanse sqaw!
Liefs van Omi en Opi.

Imke A long time ago

Het is dat jullie zelf op sommige foto's staan, anders zou ik denken dat het Amerika-reclamefoto's zijn! Wat een hitte zeg, erg dat het zwemwater als lauwe soep is! Leve de airco...hoewel het dus ook verkeerd kan uitpakken, lees ik hierboven.
Het is erg leuk om jullie belevenissen te lezen met de prachtige foto's. Benieuwd wat jullie komende dagen gaan meemaken. Liefs!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!