29-30 juli San Diego

Door Esther Houben - A long time ago

De reis van Lake Havasu naar San Diego was behoorlijk lang en zwaar. Ongever 500 km. over niet altijd hele goede wegen. Wel erg verrassend landschap. In Arizona en het zuiden van Californie verwachtten we veel dor woestijnlandschap. Dat was er ook wel, maar er was ook een heel groot goed geirrigeerd vruchtbaar, zeer vlak landbouwgebied. Strakke rechte kanalen en een wegennet in een recht grid. Later kwamen we ook door een gebied met zandduinen. Kijk, dat is nou een woestijnlandschap dat je hier verwach! Dichter bij San Diego waren het vooral breede snelwegen waarbij je steeds erg allert moet zijn om in de goede baan te rijden.

Dit keer hadden we een KOA camping. Dit was direcht een heel andere sfeer dan we gewend waren. Medewerkers in lachende gele shirts, veel mensen, vooral veel kinderen en een hoop drukte. Puck vond het wel een coole camping. Er werden ook allerlei fietsachtige voertuigen verhuurd. Mette en Puck werden aangetrokken door een soort ligfietsen. Op de tweede avond was er ook een band. Rockers op leeftijd die heel aardig een reeks bekende nummers speelden. Ook was er een zwembad en die was welliswaar cool, maar ook behoorlijk koel. Al met al was het temperatuurverschil met Lake Havasu zeer groot.

Op de tweede dag zijn we optijd de stad in getrokken per bus en tram (wordt hier trolley genoemd). Eerst naar het gaslight district. Een voormalige hoerenbuurt met mooie panden uit de 19e eeuw is gerehabiliteerd en nu een heel aardig wijk. Veel restauranten met terrassen op straat. Vandaar gingen we naar het Balboa park. Zeer verrasend. In 1915 is er ter ere van de opening van het Panamakanaal een reeks imposante gebouwen in diverse stijlen gebouwd. Dit zijn vooral veel musea. Ook lopen er veel bruidsparen met hun gevolg rond voor fotosessies. 

Met bus en trolley verder naar Old Town. Een soort openluchtmuseum met gebouwen uit de beginperiode van San Diego. De gebouwen zien er leuk en authentiek uit. helaas zijn veel ervan souvenierwinkeltjes, ook veel met spullen uit diverse andere landen die niets met deze geschiedenis te maken hebben.

Anderhalve dag is natuurlijk veel te kort voor zo'n grote stad. Toch hebben we een aardige indruk gekregen en we vonden het een zeer interessante stad.

Henk

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!