31 Juli 1 augustus Los Angeles

Door Esther Houben - A long time ago

 

31 juli – 2  aug Los Angeles

 

De weg van San Diego naar Los Angeles voert voor het grootste deel langs stedelijk gebied. Dat wil zeggen; een freeway met soms wel 7 banen. Het landschap wordt even onderbroken door een gebied dat tot de Amerikaanse marine behoort. Als je de landkaarten hier goed bekijkt valt op dat er eigenlijk vrij veel gebieden worden gemarkeerd als legerterrein.

De reis verloopt voorspoedig en we komen op tijd aan in Malibu bij Los Angeles. Het is net voorbij het centrumgebied en ligt aan de Riviera van L.A. Geweldige zandstranden en bergen op de achtergrond. Dit is ongeveer het begin van Highway 1, de Pacific Highway. De camping ligt ook mooi, vlak boven het strand. We hebben ook een schitterend uitzicht op zee. De plekken zijn wel nogal smal. De RV’s staan vlak naast elkaar en de picknicktafel past er nog net achter, maar daarachter hebben we een prachtig uitzicht.

‘s Middags gaan we naar het strand, direct onder de camping. Heerlijk rustig, fijn zand, maar koud en onstuimig water.

De volgende dag gaan we met de RV naar de Universal Studio’s. Het lijkt op een pretpark als de Efteling of Disneyland. Er zijn veel mensen en we proberen snel door te krijgen wat er te doen is, want we verwachten lange rijen. Dat valt eigenlijk meestal erg mee omdat er erg veel mensen tegelijk naar een show kunnen. Shrek in 4D is de eerste attractie. Flitsende film in 3D met brilletje en stoelen die af en toe schokken en soms spuit er water in het rond en voel je een windvlaag in je nek. We zitten al helemaal midden in de actie. Vervolgens gaan we naar een show waarin filmtrucs en visuele effecten worden gedemonstreerd. Dan een show met dieren die getraind zijn voor verschillende films. Waterworld is een spektakel show in een enorm decor met veel water, roestige golfplaten en stalen torens. Er spelen echte acteurs in, bekend van verschillende tv-series. Er wordt gewaarschuwd dat je mogelijk nat kunt worden. We gaan op bankjes zitten met het opschrift ‘wet danger zone’. Dit wordt al snel waargemaakt als de acteurs bij wijze van opwarmertje voor de tribunes gaan staan en alvast wat emmers water over ons heen gooien. De show is indrukwekkend. Er strijden twee groepen om de macht in waterworld en er wordt veel geschoten, geracet op waterscooters en er stort zelfs een vliegtuig op het water neer. Vuurwerk, bommen en brandende olie op het water completeren het geheel.

Tenslotte gaan we in de rij staan voor de studio tour.  Tot nu hoefden we nergens te wachten, maar hier is het anders. Na enige tijd zien we verderop ergens een bord met ‘vanaf hier wachttijd 40 min’. Ondanks de warmte slaan we ons er goed doorheen. De studio tour gaat met een treintje langs en door de verschillende studio’s en decors van oude films. We zien stukken Londen, een western stad en een Amerikaanse villa wijk (‘Desperate house wifes’). Af en toe zitten we met trein en al in een attractie. We nemen deel aan de nieuwste versie van King Kong, we voelen hem zelfs boven op de trein springen. Grote dino’s vechten met elkaar, waarbij we nat worden van het spugen en windvlagen voelen van zwiepende staarten. Ook komen we in en metrostation waar van alles mis gaat. De weg erboven komt met tank auto en al naar beneden, er knettert een elektriciteitssnoer, er ontploft iets en aan de andere kant van ons stort het water naar beneden.

Al met al krijgen we veel waar voor onze (best veel) dollars.

Henk

Reacties

Imke A long time ago

Een heuse rollercoaster dus! Man,wat een attracties allemaal! Geweldig om allemaal mee te maken.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan