Amerika XL

Door H. Hendriks - 30-07-11 07:17

In de Nederlandse kranten wordt er af en toe over geschreven. Hier op vakantie zie je het dagelijks. Amerikanen worden gemiddeld steeds dikker. Soms zie je een hele familie die flink boven de maat is en andere families zijn op normaal gewicht.

Als je T-shirts gaat kopen vindt je gewoon in de supermarkt ook de grotere maten weer terug: L, XL, 2XL, 3XL en 4XL. Dat is natuurlijk veel handiger dan XXXXL.

Een keertje softijs kopen: Dat blijken ze dan in net zoveel smaken te verkopen als in NL alleen Swirls doet. De porties zijn hier echter wel iets groter. Het kleinste ijsje is groter dan de grootste bij swirls. Onze jongste van 6 kon het ijsje dus ook niet op, (mazzeltje voor mij) maar het wil wel wat zeggen.

Zo zijn we er bijvoorbeeldook niet in geslaagd om ongezoet brood te kopen. Er zit van alles in van suiker, via melassis tot honing en ook fructosestroop van mais. Met een zoet beleg valt het wel te eten maar met kaas of salami (Zo Nederlands) is het wel even wennen.

Toen een oma en een opa jarig waren tijdens de vakantie hebben we daar alvast een stuk gebak op gekocht, om met ons vieren te delen. Terug in de camper bleek er een vorkje bij te zitten. Het was een 1-persoonsportie.

Ondanks hun overmaat komen we deze mensen ook tegen op bospaadjes opweg naar een uitzichtspunt. Op de vraag: Hoe gaat het? krijgen we als antwoord: Alright so far! en dan hebben ze al 300 meter gelopen. James Watt (uitvinder van de stoommachine ) zou trots zijn geweest op de geluiden die ze produceerden. Maar ze liepen nog wel.

groeten 

Reacties

Hans 30-07-11 09:24

Nou die dikke komen verder dan ik!

Astrid 01-08-11 10:15

:)

Astrid 01-08-11 10:15

:)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie