Tweede dag: (geen) donderwolken boven Boston

Door R.V. Duiven - A long time ago

Hoooi iedereen! Nu de eerste echte lange dag in de USA. We waren allemaal heel vroeg wakker (5uur). Toen we allemaal aangekleed waren gingen we ontbijten. Een echt 'vet' Amerikaans ontbijt. Scrammbled eggs, bacon, muffins en zoete broodjes. Vanmiddag gaat het waarschijnlijk onweren. En er komt een hitte golf. Elvira

In tegenstelling tot de verwachting van Elvira en menig Amerikaanse weerzender (en dat zijn er heel wat!) hebben zich geen donderwolken boven Boston gemeld. Zo nu en dan konden we wat verdwaalde regendruppels signaleren maar de min of meer beloofde 'severe thunderstorms' zijn weggebleven. De Guided Tour langs de Freedom Trail verliep dus onder prima condities in de ochtenduren. De gids was niet de gebruikelijke ingehuurde, in klederdracht van die tijd verklede acteur, maar een bevlogen geschiedenisleraar die op humorvolle wijze en met oog voor detail de feiten en vooral ficties van de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd voor het voetlicht bracht.

Na deze tour die zich vooral op het stadscentrum richtte, hebben we een rondrit en -vaart gemaakt in een Super Duck, een amfibievoertuig waarmee we de rest van de binnenstad en haven hebben gezien. De gidsen van deze tour hadden duidelijk iets met films want van diverse locaties werd een complete beschrijving gegeven welke films en scènes daar waren geaaid welke acteurs daar hadden gespeeld. Na deze tour hebben we een korte recuperatie ingelast in het hotel. Daarna was het tijd voor het diner, deze keer in The Barking Crab, een seafood restaurant op een van de havenpieren aan de Inner Harbor. We hebben daar lekker gegeten: Sesame Tuna, Roasted Lobster en Crab Louie.

Na deze maaltijd zijn we rustig naar het hotel gelopen door de inmiddels lekker zwoele avondlucht. Morgen op tijd opstaan om naar het Back Bay Station te gaan om de trein naar The Big Apple!

Reacties

Birgit A long time ago

leuk om van jullie te horen. wij zijn net weer terug thuis. goeie vakantie voor jullie 5!

c.kokkeel A long time ago

Fantastisch iets van jullie te hebben gehoord.
Hier in Alkmaar gaat alles naar wens.
Wij wensen jullie met je allen nog vele fijne dagen in de U.S.A.
groeten van opa en oma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!