Vierde dag: Lower Manhattan

Door R.V. Duiven - A long time ago

Vanochtend niet al te vroeg op pad gegaan. Ontbeten in de Whole Foods Market (tip van internet) op de hoek Columbus Avenue en 97th Street op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel. Onderdeel van de supermarkt is een buffet voor het ontbijt respectievelijk de lunch. Het afrekenen van het eten gaat op gewicht ($ 5,99 per pond voor het ontbijt en $ 7,99 per pond). Het afrekenen gaat 'gewoon' aan de kassa. Je kunt het eten meenemen of opeten in een daartoe ingerichte corner. Uiteraard kartonnen dozen en borden om van te eten en plastic bestek. Verder natuurlijk zelf 'afwassen' door de hele mikmak in een grote afvalbak te storten. Ook gratis internet om de e-mails te checken en bijvoorbeeld deze blog bij te werken.

Na het ontbijt naar het dichtstbijzijnde metrostation gelopen ter hoogte van 96st Street en naar Ground Zero gegaan. Het is daar (nog steeds) een grote bouwput, zowel als gevolg van de bouw van de Liberty Tower als van het 9/11-monument. Hoe het uiteindelijk moet worden hebben we bekeken in het 9/11-monumentbezoekerscentrum aan Vesey Street. Uiteraard ook de St. Pauls Chapel bezocht, direct grenzend aan het WTC-terrein ligt en de aanval indertijd heeft overleefd en als een soort bedevaartsoord respectievelijk steunpunt voor de hulpverleners heeft gefunctioneerd. Daarna met de metro naar Battery Park gegaan en daar -na lang wachten- op de Ferry naar Liberty Island gevaren voor en bezoek aan Lady Liberty, het vrijheidsbeeld. Na dit bezoek opnieuw de Ferry genomen en door gevaren naar Ellis Island en daar het indrukwekkende museum bezocht over de wijze waarop 12 miljoen immigranten tussen 1892 en 1954 daar zijn opgevangen.

Na Ellis Island weer naar Battery Park terug gevaren en met de metro naar 6th Avenue / 14th Street gereden. Daar gegeten in GustOrganics, naar eigen zeggen het eerste en enige volledig 'organic restaurant' in New York: 'GustOrganics is the first USDA certified organic restaurant in New York, and the nation’s first restaurant to use 100% USDA certified organic ingredients. GustOrganics is also certified as a Green Restaurant by the Green Restaurant Association', aldus de website www.GustOrganics.com. Niet onbelangrijk: het eten was uitstekend! Na deze organische maaltijd terug gereden naar het hotel en de plannen vastgesteld voor de dag van morgen: het American Museum of Natural History en Shoppen!

Reacties

c.kokkeel A long time ago

Hier is Alkmaar weer.
Wij hebben niet zoveel beleefd vandaag als jullie.
Geweldig leuk voor ons om jullie dagelijkse vacantieactiviteiten zo snel te kunnen meebeleven.Het is het eerste dat we s,morgens doen het verslag lezen
veel plezier oma en opa
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!