Vijfde dag: shop till you drop!

Door R.V. Duiven - A long time ago

Volgens de nieuwszenders zou er vandaag (en morgen trouwens ook) een heuse heatwave New York treffen met temperaturen tot aan 36 graden Celsius, vanwege de hoge vochtigheid met een gevoelstemperatuur tot wel om de 40 graden Celsius. Dit slechte nieuws werd natuurlijk op typisch Amerikaanse wijze met veel gevoel voor dramatiek gebracht, alsof Armageddon voor de deur stond! Deze keer hadden de weervoorspellers het bij het juiste eind. Het was warm vandaag, zeg maar gerust bloedheet! Op straat, zeker in de middag, was het extreem warm. Ook in de avonduren bleef de hitte nog lang hangen, niet in de laatste plaats door de warmtestraling van het asfalt.

Vanochtend niettemin toch niet al te vroeg op pad gegaan omdat het American Museum of Natural History pas om 10.00 uur open gaat. Ontbeten in de buurt van het hotel, in Park West Café & Deli, op de hoek van Central Park West en 108th Street. Weer een bijzondere ervaring erbij. Park West Café & Deli is een chaotisch ingericht etablissement. Je eet tussen de koelcellen, voorraadkasten en uitgestald fruit, in ons geval op een U- vormige bak achterin de zaak met uitzicht op een koelcel gevuld met een ratjetoe aan zeer uiteenlopende, meest Turkse producten, dat doet vermoeden dat de uitbaters afkomstig zijn uit Turkije. Suiker staat in dezelfde vitrine met bijvoorbeeld Turkse thee, tomatenpuree, facial tissues en afwasmiddel. Na het ontbijt via een korte wandeling en een stuk met de metro naar het museum vertrokken.

Het American Museum of Natural History is een gigantisch groot museum met een zeer uitg reide collectie. Genoeg te zien voor een hele dag, zo niet twee dagen. Dit konden de inmiddels al redelijk getergde voeten van de Pigeons niet verdragen zodat we het omstreeks drie uur voor gezien hebben gehouden. Via de metro naar de wijk NoLita gereisd, net boven Little Italy, in het bijzonder Mulberry Street. Mulbery Street staat bekend om zijn vele kleine boetiekjes. De vrouwelijke Pigeons hebben hier hun shoppinghart kunnen ophalen. Nathalie slaagde als eerste met twee jurkjes in Thinking Closet, een boetiekje dat kleding verkoopt van jonge ontwerpers uit New York, i.c.een Japanse en Koreaanse ontwerper. Constance slaagde als tweede met een avondjurk bij Tangdance op Mulberry Street. Bij Tiera, een sieradenwinkel op Spring Street, werd Nathalie uitgenodigd voor een 'fotoshoot'. Een foto van haar met sieraden uit de winkel staat voor een week op de Facebookpagina van Tiera (zie: amigosdetierranyc). Elvira slaagde bij Brandy Melville ook op Spring Street en bij Converse op Broadway. Leanne heeft haar slag nog niet kunnen slaan: morgen weer een dag!

Na het shoppen hebben we weer heerlijk Amerikaans gegeten in een sportrestaurant. In het hele restaurant, Firefly Soho aan Spring Street, hingen grote tv-schermen waarop die diverse sporten te zien waren, op de meeste schermen baseball. Na het diner weer met de metro terug naar het hotel naar de verkwikkende koelte van de airco. Nog even een crisis: Tita, het onafscheidelijke bedmaatje annex knuffel van Leanne was verdwenen! Na eerst het hele hotelpersoneel van diefstal en verduistering te hebben beschuldigd werd Tita gelukkig ergens tussen het wasgoed in de badkamer terug gevonden. Een tumultueus einde van weer een geslaagde dag. Morgen staat in ieder geval een bezoek aan het Metropolitan Museum of Art (the Met) op het programma.

Reacties

c.kokkeel A long time ago

Hier is het aanmerkelijk minder warm.Naar jullie reisverslagen kijken we elke dag weer uit. We genieten van jullie verhalen.Oma verheugd zich al op de modeshow die de dames kunnen geven na hun thuiskomst.Bij ons schijnt het weer morgen om te slaan naar een echt koude periode.
We wachten maar af.
groeten van oma en opa.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!