Zesde dag: another hot day

Door R.V. Duiven - A long time ago

Vandaag de tweede dag van de hittegolf die het noordoosten van de Verenigde Staten treft. De temperatuur steeg ook vandaag weer tot om de 100 graden Fahrenheit hetgeen overeenkomt met zo'n 37 graden Celsius. Vanwege de vochtigheidsgraad komt de gevoelstemparatuur even boven de 40 graden Celsius uit.

Een dag dus om niet meer buiten te zijn overdag dan strikt noodzakelijk. Na het ontbijt opnieuw in de Wholesome Foods Market via Central Park (een stevige wandeling) naar het Metropolitan Museum of Art gelopen. Het museum beschikt over een gigantische collectie dus het maken van keuzes wat te zien, was noodzakelijk. We hebben onder meer de afdeling met Europese schilderkunst bezocht ( met een fraaie collectie van Rembrandts), de afdeling Aziatische kunst, de Amerikaanse afdelingen de afdeling Egyptische kunst.

Na het museum was het, met en kleine tussenstop bij een Subway-vestiging voor een snelle lunch, weer tijd voor shoppen. Dit keer waren de grote warenhuizen aan de beurt. Leanne slaagde bij Bloomingdale's met een rokje. Daar hebben we ook een extra koffer gekocht om alle inkopen (ook die nog gedaan moeten worden) te kunnen transporteren. Na een korte opfrispauze in het hotel met de metro naar Times Square gegaan. Daar hebben Elvira en Leanne hun lang gekoesterde wens voor een 'I love NY'-sweatshirt in vervulling zien gaan.

Aansluitend weer lekker Amerikaans gegeten, dit keer in een gezellig vol en levendige Smith 's Bar & Restaurant op de hoek van 8th Avenue en 44th Street. Via Times Square waar alle lichtreclames inmiddels vanwege de ingevallen duisternis voor een overvloedige lichtgloed zorgen, naar de metro gelopen, op weg naar het hotel. Een mooie afsluiting van vier dagen in New York. Morgen op tijd opstaan om de 10.15-uur trein naar Buffalo te halen op Penn Station. Hopen dat de treinstoring die vanaf vanmiddag het treinverkeer tussen New York het Boston heeft belemmerd, dan zal zijn verholpen.

Reacties

c.kokkeel A long time ago

Hallo jongelui.Wat een gewldige vacantie maken jullie door.En ook de inkopen in de USA verlopen goed
Jammer dat je onze grootste koffers niet hebt meegenomen.
Met oma en mij gaar het goed.
We zijn gisteren naar Zaandam geweest om enkele dingen uit tante Jos inboedel op te halen.Hoor je later wel meer over,
Groeten van ons uit Alkmaar.

Willem / Anja A long time ago

hallo pigeons
leike berichten - waar blijven de fotos - vooral van de Tshirt met I LOVE NY
greoten uit mosbach vandaag waar de temperatuur (helaas)geen 100 graden F is
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!