Achtste dag: Ladies and Gentleman, this is Niagra Falls!

Door R.V. Duiven - A long time ago

Vandaag was de main feature op het programma het bezoek aan de Niagara Falls. Om 9 uur vertrokken we met onze Jeep Grand Cherokee in de richting van de watervallen. Onderweg hebben we in het Olympic Family Restaurant in Tonawanda van een American Breakfast genuttigd: gebakken eieren, toast, gebakken aardappelen, jam, met - en dat is wellicht niet echt Amerikaans- een glas melk.

Na het ontbijt zijn we doorgereden naar de watervallen waar we omstreeks half elf arriveerden in het Niagara Falls State Park. We konden de auto parkeren op Goat Island. Vandaar gingen we direct naar het Terrapin Point waar we een goed uitzicht hadden op de Horseshoe Falls. Vanaf dat punt liepen we via de voetgangersbrug naar de Observation Tower, het vertrekpunt van de Maid of the Mist-boottocht over de Niagararivier in de richting van de watervallen. We kregen allemaal een blauwe, plastic poncho uitgereikt tegen het water. De warmte (hoewel minder dan de afgelopen dagen maar toch nog zo'n 30 graden Celsius) zorgde ervoor dat we al bijna doordrenkt waren van het zweet nog voordat de tocht was begonnen. De boottocht voerde langs de American Falls naar de voet van de 670 meter brede Horseshoe Falls. Een indrukwekkend spektakel vanwege het continue donderend geraas van immense watermassa's die zo'n 60 meter omlaag komen. Dit leidt tot een enorm mist van waterdruppels die over de blauwe, plastic laag van toeristen wordt uitgestort. Degenen die zich niet goed van tevoren in de plastic poncho hadden gestopt kregen nu letterlijk de laag van voren. De Pigeons hebben de douche redelijk goed doorstaan, hoewel de mascara van Elvira duidelijk niet Niagara-proof bleek. Na de boottocht hebben we het Crows Nest beklommen, direct naast de American Falls, uiteraard ook voor enkele family-shots op het hoogste punt van dit uitkijkpunt. Na een ijsje (een Amerikaans ijsje, dus vier ruim uitgevallen bollen ijs op elkaar gestapeld!) in het Visitors Centre zijn we weer naar de auto gelopen. Genoeg vallend water gezien voorlopig.

Na de Niagara Falls was het volgens de dames weer tijd voor shoppen! Dus met de auto naar de Fashion Outlets gereden aan Military Road in Niagara Falls met iets meer dan 150 Designer Outlets. Ondanks (of wellicht omdat?) dat niet alle winkels zijn bezocht is geen van de dames geslaagd. Het aanbod was weliswaar overweldigend maar de doorsnee Amerikaanse opvatting van smaak kwam niet echt overeen met die van de ladies. Geen paniek, de vakantie is nog niet afgelopen.

Na dit shoppingavontuur was het tijd voor ontspanning. Terug in het hotel in Buffalo hebben de meiden een duik genomen in de indoorpool van het hotel op de 11e etage. Na de duik in het zwembad was het tijd voor het diner. Vol goede moed stapten we daarvoor uit het hotel 'downtown' Buffalo in. De verlaten straten waren een eerste indicatie, de gesloten restaurants een tweede. Zondagavond in 'downtown' Buffalo was zo dood als een pier. We zijn toen onverrichterzake teruggekeerd naar het hotel en hebben toen in E.B. Green's Steakhouse gegeten. Geen straf overigens omdat E.B. Green's Steakhouse op een gedeelde tweede plaats staat van Tom Horan's America's Top Ten Club van Amerikaanse steakhouses (Charley's Steak House in Orlando, Florida, staat op nummer 1).

Morgen uitchecken en op weg naar onze volgende stop: Painted Post, ongeveer halverwege Buffalo en Philadelphia, aan de rand van het Fingerlakes National Forrest, voor een recuperatiemoment.

N.B. Zoals in de blog van dag 5 is vermeld is Nathalie in bij de sieradenwinkel Amigo's de Tierra in New York gefotografeerd. De foto's van deze shopt staan nu (voor een week) op de Facebookpagina van Amigo's de Tierra (amigosdetierranyc). Nathalie is nu voor een week The Tierra New York Look of the Week.

Reacties

willem en anja A long time ago

hallo pigeons
leuk verslag - jullie beleven genoeg
heb de site gevonden, waar Nathalie idd prijkt - ter info de link -http://www.facebook.com/photo.php?fbid=143137469099138&set=a.141415865937965.37045.113749842037901&type=1&theater

c.kokkeel A long time ago

Hallo jongelui,
Wat een geweldige vacantie maken jullie door.Het eerste wat wij s,morgens doen is op de computer jullie laatste berichten lezen.Het lijkt ons geen vacantie geworden waarbij je uitgerust weer thuis komt.Maar jullie zien veel en dat is onvergetelijk.
Hier gaat alles goed.De zon schijnt weer en dus worden wij ook weer vrolijk.
groeten en tot morgen van oma en opa.

Yvonne Kokkeel A long time ago

Wat een programma beleven julie iedere dag!
Shoppen en niet kunnen slagen, Hè?????!!!!!
Ik neem het eerste beste vliegtuig!!

x yvonne
Geniet ervan daar!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!