Negende dag: Going East

Door R.V. Duiven - A long time ago

Vandaag een reisdag, van Buffalo naar Painted Post, nabij Corning. Omdat de reistijd slechts een paar uur zou bedragen, stonden de Pigeons deze keer wat later op. Pas tegen half elf hebben we uitgecheckt. Inmiddels hadden donkere donderwolken zich boven Buffalo gemeld. Na de stevige onweersbui met felle regenbuien te hebben afgewacht zijn we vertrokken, op zoek naar een brunchgelegenheid. En route troffen we deze aan in een vestiging van Tim Hortons Restaurants aan Union Road in West-Seneca.

Na de brunch trokken we verder in zuid-oostelijke richting, site ijk een beetje de onweersstoring achterna, de opgeklaarde lucht steeds achter ons latend. Onderweg hebben we dus ook de nodige buien gehad. In de buurt van Painted Post regende het nog steeds. Ook omdat we anders nog voor check-in-tijd bij het hotel zouden arriveren zijn we eerst doorgereden naar het National Soaring Museum op Harris Airfield in Elmira. Hoewel het museum tamelijk afgelegen ligt, heeft het een verrassend uitgebreide, op zeer overzichtelijke wijze tentoongestelde collectie van zweefvliegtuigen vanaf 1890 tot heden, zoals een Olympia-Meise uit 1947, een Waco CG-4A uit 1942, een Bowlus BA-102 Baby Albatross uit 1938 en een Goppingen III Minimoa uit 1935. Uiteraard was er in het modellendisplay ook een Pilatus AF-11 B4 te bewonderen!

Na het bezoek aan het museum was het tijd om naar het hotel te gaan, de America's Best Value Inn Lodge in Painted Post. Bij het inchecken bleek het hotel een fout te hebben gemaakt bij het verwerken van de reservering. In eerste instantie leek slechts een kamer beschikbaar maar na wat intern heen en weer geschuif waren toch twee kamers beschikbaar, echter niet direct naast elkaar gelegen. Of de Pigeons dat erg vonden, was de vraag. Nee, niet handig maar wel overkomelijk, was het zuinige antwoord. Dit leverde onverwacht een tegoedbon op van $ 25 bij Applebees Neighborhood Grill & Bar. De keuze waar te dineren was dus snel gemaakt! Vooral de dames lieten zich de gerechten goed smaken, in het bijzonder de desserts: een Triple Chocolate Meltdown en een Chocolate Chip Cookie Sundae. American Editions, dus minstens twee maal zou omvang- en calorierijk als de Europese tegenhangers. Helemaal voldaan en afgedankt gingen de Pigeons weer terug naar het hotel. De plannen voor morgen worden morgenochtend gemaakt, afhankelijk van de laatste weerberichten. In ieder geval staat het Corning Museum of Glass op het programma.

Een kleine crisis is nog het vermelden waard. Na aankomst in Painted Post bleek Elvira haar zonnebril kwijt te zijn, vermoedelijk achter gelaten bij E.B. Green's Steakhouse in Buffalo. Een bezoek aan de Walmart Supercenter aan Silverback Lane bleek uitkomst te bieden. Getooid met een nieuwe zonnebril (Robert Pattinson zou er jaloers op zijn!) en weer met opgewekt gemoed kon Elvira aan de avond beginnen.

Reacties

c.kokkeel A long time ago

Hallo Pigeons.Het eerste wat oma en ik doen als we uit bed komen is jullie avonturen lezen en bewonderen in de U.S.A. Het is een geweldige manier voor ons om jullie enigszins te kunnen volgen en mee te genieten van jullie avonturen. Ook hebben we ons nieuwe fotomodel Nathalie bewonderd en in kleur afgedrukt. Prachtig en leuk.
Jullie hebben het wel druk met reizen in tegenstelling met ons.Verder gaat hier alles goed. Tot morgen.groeten van
Oma en opa uit het natte Alkmaar.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!