Tiende dag: Glass, Glass & Glass

Door R.V. Duiven - A long time ago

Na het wakker worden in een zonovergoten Steuben County uiteraard als eerste activiteit van de dag de site van Tioga Tours gecheckt om de reactie van onze trouwe volgers uit Alkmaar te lezen! Daarna van het gratis ontbijt genoten in zijruimte van de lobby. Gratis betekent in dit verband sober en smaakarm. De bagels zijn gortdroog en de orange juice mierezoet, maar ja, het is gratis! De koffie is echter opmerkelijk drinkbaar, een prettige verrassing!

Vandaag, op de tiende dag van de USA-reis, een rustdag in het landelijke Painted Post, ingeklemd tussen de bergen van Hodgeman State Park en Craig State Park, ten zuiden van het Five Finger Lakes-gebied. Tussen het geweld van de (wereld-)steden zoals Boston, New York, Philadelphia en Washington D.C. even de rust van een kleine, stil Amerikaans stadje van zo'n 1800 inwoners.

Het iets verderop gelegen Corning is groter en vooral bekend om de glasindustrie die hier vanaf 1868 bestaat. Corning wordt vanwege de grote glasslijpindustrie (de Corning Glass Works, thans Corning Incorporated) die hier in het begin van de vorige eeuw bestond ook wel 'Crystal City' genoemd. In de ochtenduren hebben de Pigeons daarom het 60-jarige Corning Museum of Glass (CMOG) bezocht. Een prachtig vormgegeven museum, niet alleen aan de buitenzijde maar ook voor wat betreft de presentatie van de collectie en life presentaties. Alles, maar dan ook alles dat met glas te maken heeft of in het (verre) verleden heeft gehad krijgt in het CMOG aandacht. Van de 35 eeuwen geschiedenis van glasmaken en - bewerken, nieuwe, innovatieve ontwikkelingen in het gebruik glas tot aan alle denkbare kunstvormen met glas of waarin glas is verwerkt, het museum besteed er aandacht aan. Interessant waren ook de met het Amerikaanse, typisch gevoel voor show, gepresenteerde life-demonstraties zoals de Hot Glass Show (glasblaastechnieken), Flameworking Demo, Glassbraking Demo en de Optical Fiber Demo.

Na het uitgebreide bezoek aan het museum, inclusief lichte lunch (bestaat dat in Amerika?) in het museumrestaurant, zijn we weer terug gereden naar het hotel voor een duik in het zwembad en lekker luieren aan de rand daarvan. Op weg naar het hotel getankt. Qua prijs is dit een feest ten opzichte van de prijzen in Nederland maar gebruik van onze Jeep Grand Cherokee compenseert dat in ernstige mate. De 290 pk Pentastar 3,6 liter V6 motor lust gemiddeld 20 MPG (Miles Per Gallon) hetgeen overeenkomt met ongeveer 8 liter per kilometer. Een stoer imago heeft zo zijn prijs!

De temperatuur was inmiddels weer tot ergens rond de 32 graden Celsius gestegen zodat de verfrissing in het zwembad goed uitkwam. De jonge Pigeons wilden zich gereed maken voor een duik in het zwembad(je) van het hotel. Echter, er hadden zich zo'n vijftig stoere en ruig uitziende wegwerkers (type Red Neck) onder de overkapping naast het zwembad verzameld. De dames wilden de gretige, spiedende blikken, nog maar niet te spreken van het nafluiten, van deze werklui voorkomen en hebben dus eerst gewacht tot alle mannen na het ontvangen van hun werkinstructies, verdwenen waren. Daarna gingen ze te water en hebben ze nog lekker een paar uur van het verkoelende water kunnen genieten.

Voor het diner viel dit keer de keuze op iets 'echt Amerikaans', te weten McDonalds. In de tien dagen Amerika de eerste keer dat de Pigeons de verleiding van een fastfood restaurant niet konden weerstaan. De McDonalds aan East Highstreet in Painted Post was de uiteindelijke keuze. Om kort te gaan: de namen van de gerechten mogen hier en daar wel iets van de Nederlandse tegenhangers verschillen, de smaak doet dat zeker niet. Eten bij een McDonalds is dus geen reden om naar de VS te reizen.

Na het 'diner' zijn de Pigeons doorgereden naar Corning. Bij Connors Mercantile in East Market Street, het min of meer pittoreske stadscentrum van Corning, werden nog enkele souvenir-inkopen gedaan. Via het stadspark aan de Chemung River in de inmiddels prettig afgekoelde, zwoele avondlucht teruggelopen naar de auto. Een geslaagde afloop van de ingeplande rustdag. Morgen weer een reisdag, ruim 280 mijl naar Philadelphia.

Reacties

c.kokkeel A long time ago

wederom vanochtend eerst jullie dagelijkse reisverslag gelezen. Oma gaat er zelfs vroeg voor uit bed.Leuk om jullie belevenissen zo goed mee te kunnen beleven.
Wij hebben ook een reisje gemaakt naar Egmond aan zee
Het weer is hier op dit moment kil en koud voor de tijd van het jaar.
We wachten op zonniger dagen.
groeten en tot morgen van oma en opa.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!