Elfde dag: The Pigeons in Philly

Door R.V. Duiven - A long time ago

De elfde dag is weer en reisdag. Van Painted Post naar Philadelphia, via de Interstates 87, 81 en 476 in ongeveer 5 uur. Onderweg nog een tussenstop voor een cappuccino van Starbucks en broodjes van Quizos Sub in het Hickory Run Travel Plaza aan de Interstate 81 ter hoogte van White Haven. Nou ja, broodjes. De Turkey Ranch & Chicken was nog wel te overzien maar The Traditional leek wel synoniem met alle in de vitrine aanwezige ingrediënten, stevig samengeperst in een broodje. Een complete maaltijd dus. Dat bij Starbucks het formaat 'tall' de misleidende benaming is voor de kleinste versie van een cappuccino is ook in Nederland al bekend.

Na een vlotte reis arriveerden de Pigeons zo rond half 3 in een zonnig (zo'n 32 graden Celsius) Philadelphia in het Best Western Center City Hotel. Niet echt in het centrum maar wel midden in het Parkway Museum District van Philadelphia met het Philadelphia Museum of Art en het Rodin Museum op een steenworp afstand lopen. Na het inchecken en uitpakken van de koffers gingen de Pigeons met bus 48 naar het Historic Waterfront District om het oude centrum met de historische landmarks te verkennen. Via het Christ Church Burial Ground (met het graf van Benjamin Franklin) naar Independance Hall en Congress Hall gelopen met tussendoor een bezoek aan het Liberty Bell Center. Daar hangt de Liberty Bell. Volgens de overlevering werd de klok op 8 juli 1776 geluid om de burgers van Philadelphia samen te roepen voor het voorlezen van de Declaration of Independence. Ook in 1774 had de klok geluid om de opening van het First Continental Congress aan te kondigen, aldus hetgeen over het algemeen wordt aangenomen. Er bestaat overigens geen historisch bewijs dat dit in beide gevallen ook daadwerkelijk is gebeurd, hetgeen de toelichting in het Liberty Bell Center eerlijk toegeeft.

Via Penn's Landing en Market Street na wat omzwervingen uitgekomen bij Coco 's bar in South 8th Street, gevestigd in het pand waarin Robert Bogle in 1813 zijn Posch Eatery opende waarin hij zijn bekende Meat Pies serveerde (het is maar dat je het weet). Na een uitstekende maaltijd die zich laat typeren 'veel voor weinig' gingen de Pigeons opgevuld en afgetankt weer met bus 48 in de richting van het hotel. Morgen staan in ieder geval het Philadelphia Museum of Art en het Rodin Museum op het programma. Het weer zal de rest van het programma bepalen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!