Twaalfde dag: The Pigeons are doing time in the Eastern State Penitentiary

Door R.V. Duiven - A long time ago

De twaalfde dag alweer. Hoewel geheel bewolkt is de temperatuur in Philadelphia toch nog zo'n 28 graden Celsius, wel met een hoge vochtigheidsgraad. Kortom, een prima dag om te ontbijten in het plantsoen rondom het Rodin Museum, tegenover het hotel. Dus de dag begonnen met het doen van inkopen bij de Wawa Food Market op de hoek van Hamilton Street en 21th Street: kant en klare broodjes met een zake verse appelschijfjes en, uiteraard melk. Dit voor Amerikaanse maatstaven zeer summiere ontbijt hebben de Pigeons opgepeuzeld aan de voet van het beeld 'De Denker' van August Rodin. Een bijzondere lokatie voor een gewoon ontbijt.

Na het ontbijt hebben de Pigeons het Eastern State Penitentiary Museum bezocht. Deze gevangenis ligt aan de Fairmount Avenue tussen Corinthian Avenue en North 22nd Street. De gevangenis was operationeel van 1829 en 1971 en heeft diverse bekende gevangenen gehuisvest, zoals Willie Sutton en Al Copone. Na de sluiting in 1971 is het in verval geraakt, in afwachting van een nieuwe bestemming. In plaats van een mall of appartementencomplex heeft het complex de bestemming van museum gekregen waarin men een goed gedocumenteerde en uiteraard uitstekend gepresenteerde indruk krijgt van het Amerikaanse gevangenisleven. Dit was (en ongetwijfeld is nog steeds) geen pretje. De jonge Pigeons waren onder indruk van het geheel, ongetwijfeld mede ook door de zwoele, in het complex (be-)drukkende atmosfeer.

Na het gevangenisbezoek was het tijd voor de lunch. De poging om dit keer een lichte lunch te scoren faalde ook dit keer weer. De Pigeons streken neer in de Spring Garden Deli & Restaurant op de hoek van Spring Garden en 22nd Street. Geen warme gerechten maar bescheiden gerechten zoals een broodje eiersalade, kipsalade of tonijnsalade. Uiteindelijk waren alleen de broodjes bescheiden, niet de vierduimendikke salade tussen de broodjes.

Na deze voedzame, calorierijke lunch gingen de jonge Pigeons zwemmen in het hotelzwembad, gevolgd door (lang) douchen en kijken van films op HBO. De overige twee Pigeons gingen het Philadelpia Museum of Art bezoeken, net als de MET in New York, een groot museum met een rijke collectie aan kunst. Het museum is te groot om alle afdelingen in een dagdeel te bezoeken, dus de aandacht ging uit naar de Amerikaanse afdeling, de Europese afdelingen en de Arms & Armor afdeling.

Het diner hebben de Pigeons genoten bij Jacks's Firehouse aan Fairmount Avenue. Jacks's Firehouse is gehuisvest in een oude brandweerkazerne tegenover het Eastern State Penitentiary Museum. In dit geheel gelambriseerde restaurant hebben de Pigeons genoten van heerlijke Ribsteaks, Buffalo Medaillons en Catfish. Na het diner weer terug naar het hotel om met name de voeten weer de vereiste rust te geven om de dag van morgen aan te kunnen. Op het programma staan shopping (de dames vonden dat het daar weer tijd voor was) en een bezoek aan Atlantic City, het Las Vegas van het oosten.

Reacties

Jeannette A long time ago

Schitterende, gedetailleerde dagverslagen.Ik wist niet dat mijn broer zo boeiend kon schrijven!Knap dat jullie zo ogenschijnlijk zonder blaren, beknelde teentjes deze intensieve vakantie doorkomen.
Tom heeft vorige week de Nijmeegse gelopen en had zijn voeten flink kapot! Veel plezier in Atlantic City

c.kokkeel@planet.nl A long time ago

Wij hebben opnieuw met veel genoegen jullie dagverslag gelezen. Het is het eerste actieve na het opstaan van oma en mij.Als jullie weer bij ons in Nederland zijn zul je eerst wel moeten afvallen want de etensverhalen van jullie moeten jullie gewicht wel hebben aangetast.We wensen jullie opnieuw een fijne Amerikaanse dag en denk om jullie gewicht.
groeten en veel plezier gewenst van oma en opa.

Willem A long time ago

Hallo pigeons
leuk reisverslag weer zo op de vroege ochtend....
en goede opvoeding - kinderen op op zo vroege leeftijd de gevangenissen laten zien in de vakantie! Houdt ze op het rechte pad!
We lezen met spanning en plezier de verslagen, die in een touristen gids of zelfs "Michelin gids" niet zouden misstaan - we zitten zelf hier al in herfstsfeer - veel regen met minstens 15 graden kouder als bij jullie - groeten van Willem en Anja en poot van babs (met extra lik voor Elvira)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!