Zeventiende dag: hop-on, hop-off

Door R.V. Duiven - A long time ago

Dag zeventien begint met een ontbijt bij Starbucks aan Wisconsin Avenue, op een paar minuten lopen van het hotel. Croissants, Muffins en Cappuccino vormen de ingrediënten van het lichte ontbijt. Om 10.00 uur staat de 'hop-on, hop-off'-bus gereed bij de Georgetown Inn op de hoek van Wisconsin Avenue en Dumbarton Street. De bus brengt de Pigeons naar de eerste in een reeks van 'memorials' waar Washington mee volstaat: Lincoln Memorial aan de westzijde van de National Mall. Na het bezoek aan dit indrukwekkend monument vervolgen de Pigeons hun toer langs achterenvolgens het Vietnam War Veterans Memorial, Vietnam Woman's Memorial en het National World War II Memorial. Het uitzicht op de Reflecting Pool vanaf het Lincoln Memorial is de Pigeons niet gegund, de hele vijver is 'under construction' en volledig uitgegraven. Na de monumenten stappen de Pigeons weer op de bus voor een rit die via onder meer het Ford Theater (waar Lincoln in 1865 vermoord is door John Wilkes Booth) National Archives, American Art Museum, Union Station en nog een indrukwekkende reeks van andere, meest in Romaanse stijl opgetrokken, soms megalomaan overkomende gebouwen. Tijdens de rit in de dubbeldekker zagen de Pigeons ook nog de Presidential Motorcade voorbij trekken: zo'n twintig, met donker geblindeerde ramen, meest zwarte voertuigen die met gillende sirenes en begeleidt door talrijke motorrijders voorbij raasden op en tijdelijk voor alle verkeer afgesloten avenue. Of Obama in de auto zat hebben de Pigeons niet kunnen waarnemen.

De Pigeons stapten uit bij het Smithsonian American Indian Museum, een van de recente Smithsonian musea. Het museum heeft een zeer uitgebreide collectie van artefacten die een nagenoeg compleet overzicht geven van het verleden en heden van de Indianen die in Noord- en Zuid-Amerika leven een leefden. Na dit museum wipten de Pigeons binnen bij het daarnaast liggende National Air en Space Museum. De Pigeons brachten in het National Air en Space Museum ook een bezoek aan het IMAX-theater waar een 3D-film over de Hubble-telescoop werd gedraaid. Na het bezoek aan het museum hopten de Pigeons weer op voor het resterende deel van de tour langs de highlights (lees: memorials) van Washington. Als er ook maar iets de herinneren of gedenken valt, dan bouwen de Amerikanen een monument. Als je weinig geschiedenis hebt, dan moet je geschiedenis maken! Kunnen we in Nederland nog wat van leren hoe je met Nationale geschiedenis omgaat!

Na de tour (dit keer geen volledige opsomming omdat dit weliswaar een indrukwekkende reeks van bekende en minder bekende gebouwen en standbeelden zou opleveren, maar de blog bij wijze van uitzondering ook erg saai zou maken) gingen de Pigeons weer dineren in Georgetown, dit keer bij Cafe Bonaparte aan Wisconsin Avenue. Een beetje in Franse sferen dus, maar ja, gisteren waren de Pigeons ook al in Lourdes geweest. Na het smakelijke diner de en opnieuw weer een zonnige, warme dag, gingen de Pigeons weer richting hotel. Morgen staat de zuidelijke oever van de Potomac en de rivier zelf ook, op het programma met een vaartocht over de rivier en een bezoek aan Arlington Cemetery en Pentagon City.

Reacties

c.kokkeel@planet.nl A long time ago

Hallo PIGEONS´Opnieuw vanmorgen net uit bed" julie vacantie avonturen gelezen.
Het wordt bijna een geschiedenis boek over de USA
Wij vonden het interessant gisteren jullie per telefoon te kunnen zien.Het weer is bij ons vandaag benauwd warm.
Wij doen het dus kalm aan.
Op onze huwelijksdag hebben we buiten de deur gedineerd.
Jullie bloembouquet siert bij ons de kamer.Nog veel plezier gewenst voor jullie waarschijnlijk laatste actieve dag in de USA.
Alvast goede terugreis gewenst. Groeten Oma en opa.

Jeannette A long time ago

Een hele fijne dag gewenst op de Potomac.
Ik hoop dat het een memorabele dag wordt, een goede afsluiting van een fantastische reis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!