Dag 2: Halifax

Door Fam. Muyres - 18-07-2011 02:54

Na een goede nachtrust, hebben we eerst boodschappen gedaan. In het Hi Hostel is een ruime keuken waar we onze eigen maaltijden kunnen bereiden. Er zijn ook enkele gemeenschappelijke ruimtes, maar geen bar.

Het leuke aan een HI Hostel (een soort van jeugdherberg) is dat je snel kennis maakt en in gesprek komt met andere mensen, uit diverse landen. In een gewoon hotel gebeurt dat minder snel.

Vandaag hebben we Halifax verkend. Het was een prachtige, zonnige dag met een temperatuur van omstreeks 28°C. Halifax is niet zo'n bijzondere stad, maar de waterkant is gezellig en leuk.

Bijzonder was het Maritime Museum, waar veel aandacht besteed wordt aan de Titanic. Dat roemruchte schip is in de buurt gezonken en veel slachtoffers zijn in Halifax begraven.

Wat ook bijzonder is dat chauffeurs veel respect hebben voor voetgangers. Zelfs buiten voetgangeroversteekplaatsen om stoppen ze gewoon om je te laten oversteken. Het verkeer is heel relaxed. Dat blijkt trouwens ook bij kruispunten waar bij alle vier de wegen een stopbord te staat. Geen getoeter en geen gedoe. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan