Dag 12: Port Royale en Digby

Door Fam. Muyres - A long time ago

Dit is de eerste dag van de vakantie dat het overdag bijna voortdurend geregend heeft. Dit was echter niet zo erg daar we een grote afstand moesten afleggen. We zijn extra vroeg (08.00 uur) uit Urbania vertrokken, waarbij we de kinderen hebben laten slapen. Omstreeks 09.30 zijn we gestopt in Windsor waar we ontbeten hebben. Vandaar zijn we doorgereden naar Annapolis Royal.

Daar hebben we een ‘mini’ electriciteitscentrale bezocht waar met behulp van het getijdeverschil en een grote turbine (7 m in doorsnee) electriciteit opgewekt wordt. Het is een proefcentrale. Aan sluitend hebben we een replica van een oude Franse handelsnederzetting uit 1604 bezocht (op dat moment was het weer droog en zonnig). In deze nederzetting werd ruilhandel bedreven tussen de Fransen en de lokale Mi’kmaq indianen. Bevervellen werden geruild met metaalwaren (koperen pannen, gereedschappen enz.). De bevervellen werden hoofzakelijk gebruikt voor hoeden die in Europe erg gewild waren (bij rijkelui). De kleine nederzetting, een carré van houten gebouwen, was voorzioen van een bakkerij, smederij, kapel, timmerwerkplaats etc. Er woonden en werkten ongeveer 30 mannen.

Na een korte stop (voor een “koffie met gebak”) in Digby, een zogenaamd “vakantieplaatsje” aan de Bay of Fundy, zijn we doorgereden naar het einddoel van die dag, een camping in de buurt van Tiverton. Van daaruit is het niet ver meer naar de plek waar we de volgende dag walvissen willen gaan kijken. Na uiteindelijk ca. 330 km zijn we neergestreken op de camping genaamd Whalecove Campground te Whale Cove. Het is een bijzondere camping, welke overigens te koop staat, met een vriendelijke en grappige eigenaar. De camping heeft een eigen ‘museum’ (met allerlei prulleria van de omgeving) en een eigen ‘bioscoop’ (een TV met video/DVD-speler; 7 stoelen). Hartstikke leuk. We zullen hier twee nachten blijven.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!