Dag 17: Kejimkujik National Park

Door Fam. Muyres - A long time ago

Vandaag zijn we rechtsteeks naar Kejimkujik National Park gereden (ca. 120 km), na echter eerst nog getanked te hebben. Bij het eerste tankstation was de benzine echter op (omdat er problemen waren met een raffinaderij op N.S.). Bij het volgende tankstation konden we gelukkig wel terecht.

In het park was het nog steeds druk. We hadden de laatste plek met elektra op de camping genaamd “Jeremy’s Bay Campground”. De camping ligt midden in het 342 km2 grote park. We hadden een plek midden tussen de bomen. Een wateraanluiting was op dat gedeelte van de camping niet beschikbaar.

Daar het zeer warm was, zijn Annouk en Stijn gaan zwemmen en hebben Edith, Niels en ik een kano en een kayak gehuurd. In het centrum van het park ligt één groot meer met diverse eilanden. Het meer heeft aansluiting met de rivier de Mersey. We zijn naar het strandje geroeid waar Annouk en Stijn waren en daar hebben we samen gezwommen. Tijdens het kanoën hebben we weer een adelaar gezien (maar helaas geen bevers, wasberen en schildpadden). We hebben tijdens ons verblijf wel een groot stekelvarken en twee keer een hert gezien. Het park is uitermate geschikt om een meerdaagse kano-tocht te maken. Op de diverse eilandjes zijn kampeerplaatsen. Om meer dieren te zien zou men ’s ochtends zeer vroeg of aan het begin van de avond op pad moeten gaan (met gids en/of een goede kaart anders zou men zomaar kunnen verdwalen).

Vele bezoekers hadden zelf een kano meegenomen (op hun pick-up truck), evenals een groot formaat barbeque (die iedere Canadees steevast meeneemt op vakantie).

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!