Dag 18: Kejimkujik National Park en Bridgewater

Door Fam. Muyres - A long time ago

In de ochtend hebben we in het park nog twee korte wandelingen gemaakt (een met en een zonder de kinderen). Die nacht had het weer stevig geregend en tijdens de eerste wandeling ging het ook weer regenen. Na de wandelingen zijn we weer richting the South Shore gereden en hebben we gelunched in Bridgewater (en toen was het weer goed weer). We hebben vandaag in totaal ca. 130 km gereden.

Tijdens de lunch, bij een filiaal van de keten Tim Horton, zaten we aan tafel met vier oudere Canadezen (allemaal 70+). Allen waren van geboorte Canadees, drie van hen waren van Duitse afkomst en een van Zwitserse afkomst. We hadden een leuk gesprek. Een van hen wist nog te vertellen over de familiegeschiedenis sinds hun aankomst omstreeks 1780! Een ander was tijdens WOII nog in Nederland geweest. Dit soort terloopse gesprekken maakt reizen  zo leuk. De bediening bij Tim Horton was niet erg bedreven. Zoals zo vaak tijdens deze reis blijkt de bediening dingen te vergeten en/of verkeerd te doen. Ze zijn wel vriendelijk.

Na het bezoek aan Bridgewater zijn we naar camping “The Ovens Natural Park” in Riverport (vlakbij Lunenburg) gereden. Dit is een camping pal aan de kust, in het natuurgebied The Ovens.

Bij aankomst begon het weer te plensen en te bliksemsen. Het ging zo te keer, dat zelfs de de stroom regelmatig uitviel. Gelukkig was de stroomuitval maar van korte duur (en kon de kok onze maaltijd bereiden). De camping werd gerund door een aantal relatief jonge mensen, onder toezicht van de eigenaar en zijn vrouw. Vele andere (kleinere) campings die wij bezocht hebben, werden bedreven door oudere echtparen (van VUT-leeftijd).

In het restaurant van de camping hebben we lekker gegeten en aansluitend naar live muziek geluisterd. Het was een gitarist genaamd Art Cole die naast diverse bekende liedjes uit de jaren zestig en zeventig ook een paar grappige liedjes zong, bijv. “I’m my own grandpa” en “Mary Mac” (zie Youtube). In het dagelijkse leven onderhoud hij toeristen in toerbussen in Halifax. Art Cole werd begeleid door campingeigenaar Steve Chapin, een bekende artiest in Nova Scotia/Canada.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!