Dag 20: Lunenburg en Shubenacadie Wildlife Park

Door Fam. Muyres - A long time ago

Die nacht en ochtend regende het weer flink. Omstreeks 10.00 uur was het nog maar een lichte motregen en toen zijn we naar Lunenburg vertrokken. Toen we daar aankwamen, werd het weer droog.

Het is een prachtig en compact stadje aan de kust. Kort na de stichting van Halifax omstreeks 1740, hebben de Engelsen Europses protestanten uit m.n. Duitsland en Zwitserland naar Nova Scotia gehaald om landbouwbedrijven te beginnen. Vele van die nieuwe bewoners zijn in Lunenburg gaan wonen, waar ze zich uiteindelijk voornamelijk met visserij zijn gaan bezighouden (en met succes). Het is zoals gezegd een mooi stadje met vele prachtige, qua vorm en kleur, houten huizen daterend van eind 19e eeuw. De buitengevels van de huizen bestaan uit elkaar overlappende horizontale planken (ca. 2 cm dik) of uit elkaar overlappende plankjes van ca. 15x10x0,7 cm (lxbxd). De daken zijn voorzien van dezelfde plankjes (of  soms dakleer). Géén enkel huis heeft dakpannen en maar een enkel huis is van baksteen. Bovenstaande beschrijving geldt overigens voor heel N.S. Sommige huizen hebben een buitengevel en een dak van kunstofpanelen. Alleen de fundering is van steen (of beton).

Van Lunenburg zijn we naar Shubenacadie gereden om daar de dierentuin te bezoeken. Het is een lange reis over twee grote autowegen (highway 103 en 102). Uiteindelijk hebben we deze dag ca. 230 km gereden.

De dierentuin ligt vlakbij de highway 102, ca. 40 km ten noorden van Halifax. In de dierentuin hoopten we alle dieren te zien die we niet in het wild gezien hadden, met name elanden. Maar we hadden weer pech: de eland in de dierentuin was afgelopen winter gestorven.... Gelukkig waren er wel wasberen, zwarte beren, otters, roofvogels en vele andere dieren die in N.S. in het wild voorkomen. Tevens was er een chipmunk te zien die van het geboden voer in de dierentuin gebruik maakte.

Na het bezoek aan de dierentuin zijn we terug gereden richting Halifax en hebben een plekje gevonden op Woodhaven RV Park te Hammonds Plains. Dit is nog maar 20 km ten noorden van Halifax, onze bestemming van de laatste volle dag in N.S. Het is een ruime camping met vele voorzieningen, waaronder een zwembad.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!