Grand Canyon, Lake Powel, start Zion NP

Door Marc de Vos - A long time ago

 

Samen zittend aan Virgin River om half twaalf  ’s avonds in Springdale, vlakbij Zion National Park met een temperatuur van nog altijd 27 gr. Eindelijk weer eens een internet verbinding, dus even de weblog bijwerken.  We houden het kort, alle verhalen zou te lang duren, het is nl. een reis waar je per dag erg veel beleeft en ervaart !

Na Lake Havasu de hitte achter ons gelaten en gereden naar Grand Canyon. Daar gekampeerd op de camping in het park tussen de bomen en de squirrels (eekhoorntjes). ’s Avonds nog even aan de rim gekeken en van het fenomenale uitzicht genoten. Volgende dag de wandelschoenen aan en een eindje in de canyon naar beneden gelopen.  Pas dan merk je hoe diep de kloof is en hoe snel het warm wordt….

Later met een shuttlebus langs de rim gereden en nog een eind gelopen. Spectaculair (maar ook beangstigendcool) onweer met donder en bliksem in de canyon  beneden ons voorbij zien trekken. Heel mooi, dus veel geknipt met het fototoestel.  ’s Avonds weer gebarbecued op de camping met ‘meat and fruitsalad’.  

Volgende dag vertrokken naar Lake Powel. Mooie route met veel vergezichten en iedere keer een wisselend landschap. Veel rood gebergte met duidelijk indianen invloeden. Daar op geheel nieuw aangelegde camping aan het meer aangekomen, prima verzorgd. Volgende morgen gezwommen in het meer en daarna langs de koelkast reparatie firma.

Door naar Bryce Canyon (waar het ineens een uur later was i.v.m. Utah time…) en daar het kampement opgeslagen op wederom een keurig camping bij de ingang van Bryce Canyon National Park. Op tijd naar bed want de wekker stond op 5.30 uur om de zonsopkomst in de canyon te bewonderen.  Prachtigcheeky ! Vervolgens een hele mooie wandeling door de canyon gemaakt tussen de rode stenen pilaren met veel hoogte verschil. Erg mooi ! Na de lunch de camper weer gepakt en vanmiddag naar Springdale gereden. Net heerlijk uit eten geweest en nu dus samen gezellig achter de laptop het weblog even bijwerken. Nu naar bed, want het was vanmorgen vroeg (weet je nog ?)

Al met al genieten we van een heerlijke vakantie. De Amerikanen zijn echt vriendelijk en behulpzaam,  iedereen is behoorlijk relaxed (m.n. op de wegen), niemand heeft haast.

Op een probleempje met de koelkast na sadgaat alles echt zoals we gedroomd hadden. Nu echt dromen, tot de volgende keer !

M&M

Reacties

Frans en Door A long time ago

Super om weer wat van jullie te horen.We kijken elke dag op de kaart en het schema wat we van M hebben gekregen.Maar zo'n verslag is natuurlijk veel leuker. Hoop dat de koelkast het weer gauw doet, met die temperaturen wel nodig!Hier regent het alweer, 1 mooie dag en het is weer niks.Jammer voor al die vakantiegangers en boten hier in de Singel.met de teen gaat het goed,viel me best mee eigenlijk, och na 3x went het wel.Dikke knuffel van ons.

Oma en Opa A long time ago

Julie bedankt dat je heb geprobeerd een foto door te sturen . Helaas. We zien ze wel t.z.t. in Bussum.
Geniet volop . Heb je al in de reisdagboek geschreven ?
En heeft Carlijn al genoten van haar spelletjes boek ?
Tot het volgende bericht, xxx .

Tjerk A long time ago

Leuk zo'n blog. Goed om te horen dat alles voorspoedig gaat. Prachtige foto's uit Bryce zo te zien? Iedereen blij voor een 5:30 zonsopgang in de grand canyon? Ik kreeg al klachten als ik de kids er om 9 uur uitschudde. Wel makkelijk in zo'n camper met alles bij de hand, houdt de airco het met zulke temperaturen een beetje bij?

Veel plezier en groet van de rest van de familie,

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!