SF en Highway 1

Door Marc de Vos - A long time ago

 

Wat is San Francisco een heerlijke stad, je zou er bijna gaan wonen ! Prima klimaat, relaxte inwoners en gewoon gezellig. De vrijdag hebben we downtown doorgebracht. Voor de meiden was het shoppen geblazen, ik heb wat rondgelopen met de camera. Eind van de dag lekker vis op Fishermans Warf gegeten. De zaterdag hebben we 4 fietsen gehuurd om de Golden Gate Bridge over te fietsen. Wat een leuke ervaring is dat, zo hoog boven het water op de drukke brug. Op de heenweg lag de brug nog in de mist, wat mooie plaatjes opleverde. Wij hebben de brug ook weer terug over gefietst; velen nemen de ferry, maar dat is minder spannend. Nu lag de brug prachtig in de zon. Na deze tocht nog even op de fiets de stad in geweest voor de Uggs van Carlijn, daarover weten jullie inmiddels alles al ! Volgende dag twee uren bezig geweest om de huurauto op te halen. Uiteindelijk een zo goed als nieuwe KIA Sorento meegekregen, en dat rijdt echt goed. Daarmee langs de kust via Half Moon Bay naar Monterey gereden. Prachtig hotel werkelijk óp het strand gebouwd, zie foto. Een hels kabaal door de immer beukende oceaangolven en met de zon erop een fraai gezicht. Volgende morgen over het strand van het hotel naar Monterey heen en terug  gelopen, een tocht van zeker 13 km over strand en door de haven, erg gezellig. Het is hier niet warm door de zeewind, maar de zon schijnt wel erg fel. ’s Avonds nog even over 17 miles drive gereden, een resort met een fraaie golfbaan een heel fraaie dure huizen. In Carmel nog aan het strand gezeten, erg gezellig.

Volgende morgen via Highway 1 op naar Pismo Beach. Mooie tocht over wat genoemd wordt een van de mooiste snelwegen ter wereld. Inderdaad fraaie vergezichten over de oceaan en met de mistflarden langs de kust reed je soms in de mist, dan er weer boven (als in een vliegtuig) en dan er weer onder, zie foto. Wederom een fraai hotel in Pismo Beach, uitzicht over de baai. Vandaag een stranddag ingepland, normaal is dat luieren op een handdoek en slenteren langs souvenirwinkels, maar wij besloten surfles te nemencool. Samen met de 2 jongste meiden hebben we 2 uur les gehad, super leuk om te doen. Wel vermoeiend, maar de moeite waard. Uiteraard na afloop met de twee instructeurs op de foto. Vanavond op het terras aan het strand gegeten.

Zojuist getest of we de bagage wel weer in de tassen kunnen krijgen, we hebben nl. onderweg het e.e.a. aangeschaft… Alles paste, gebruikmakend van een eerder gekregen weekendtas. Morgen op naar Santa Barbara voor de laatste etappe en nacht. Dan zit het avontuur er al weer op. Maar dus eerst nog een dagje Santa Barbara en een ochtend rondrijden door Beverly Hills, Hollywood, Sunset Boulevard. Vrijdagavond om 6 uur vliegen we en zaterdag rond hetzelfde tijdstip landen we weer op Schiphol. Dan zit het avontuur er echt helemaal op.

We hebben allemaal enorm genoten van deze geweldige trip. Het had echt alles in zich: camper en auto, natuur en grote steden, warm en koud, woestijn en sneeuw, druk en uitgestorven, duur en goedkoop. Met name voor de meiden was het een rollercoaster van ervaringen, indrukken en belevenissen. We hebben alle foto’s (belachelijk veel, kan ik jullie melden) zeker nodig om in de komende maanden de herinneringen weer op te halen, want het gaat zo snel allemaal. De drie en een halve week die zijn verstreken nadat Thor ons naar Schiphol heeft gebracht lijken wel drie maanden, zo veel ervaringen.

Thuis maak ik nog een afsluitend bericht van de laatste dagen en de terugreis, voor nu dank voor jullie reacties en leestijd – het was leuk om te maken smiley!

MMJC

Reacties

Tineke A long time ago

Lieve allemaal, wat een leuke vakantie hebben jullie genoten en dank voor het verslag ervan. Nog filmsterren gespot? Wij staan in de startblokken om naar Zeeland te vertrekken. We wensen jullie een goede terugreis en tot snel. Liefs Andre en Tineke

Door en Frans A long time ago

Hartelijk dank voor jullie verslag van de "laatste dagen"
Terugkijken op een zeer geslaagde vakantie , toch?
We zijn razend nieuwsgierig naar alle foto's.
We wensen jullie een goede thuisreis . Tot spoedig ! xx

Bowe,Jorn,Tom en Frederieke A long time ago

WAUW wat een vakantie,wat een reis.We kunnen ons voorstellen dat jullie nog niet naar huis willen na zoveel moois beleefd te hebben.Bedankt dat we de afgelopen periode jullie mochten volgen,het was top om te lezen.
Een hele goede en voorspoedige terugreis gewenst.
Veel liefs van ons

Door A long time ago

Terug van een verjaarsborrel hoorde ik van Goof,dat er weer een leuk bericht van Marc was.Dus gauw gelezen, inderdaad een droomvakantie, dat moet je allemaal eerst even laten bezinken! Ik wens jullie ook een voorspoedige vlucht toe en de laatste dagen nog veel fun! heel veel liefs vanuit wederom een regenachtig Leeuwarden.X

je zusje+de mannen A long time ago

WELKOM THUIS!
Gisteravond gehoord dat jullie na enige:)vertraging weer in Bussum zijn.Back to reality.Hoop dat jullie niet al te veel last hebben van de jetlag.Succes met uitpakken en in het ritme komen
Enne...gaaf he opgewacht worden door je ouders!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!