Van Douglas naar Cody

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Lekker geslapen vannacht op de fraaie KOA camping van Douglas. Het typen schiet niet op want ik probeer er een plaatje bij te zetten, maar dan is mijn zojuist getypte verhaal weer zoek snetverderrie. Maar goed, nogmaals een mooie standplaats en heerlijke douches. Je moest even door de knieën, maar dan kon je toch heerlijk badderen.

  Na uitgebreid ontbeten te hebben onder een heerlijk zonnetje, ondanks alle weerwaarschuwingen wilde het weer maar niet slecht worden, hoewel een stevige onweersbui de camping net niet haalde gelukkig.

Na weer wat zure dollars aan een van de vele oliemaatschappijen gedoneerd te hebben was het weer kilometers maken richting Cody, het beroemde bedevaartsoord voor de echte Buffalo Bill kenners onder ons.

Het eerste stuk snelweg was erg taai om te rijden, maar het laatste stuk was uitzonderlijk mooi langs de rivier de Shell. Ontzettend mooie natuur met hele mooie kloven, watervallen en stroomversnellingen. Helaas hadden we niet veel tijd om hierbij stil te staan want we hadden de tijd hard genoeg nodig om nog op een redelijk tijdstip in Cody te zijn.

Dat lukte redelijk. Ook hier werden we verwacht , we hadden gebeld dat het een ietsje later ging worden, en werden allerhartelijkst begroet. De camping was keurig en van alle gemakken voorzien. Na elke zin, bij voorkeur na elk woord ALLRIGHTY roepen brak direct het ijs bij de communicatie met de lokale bevolking. We hadden lekker klio's vlees voor een royale BBQ ingeslagen, dus het feest kon beginnen. Maar, en dat was zeker niet ALLRIGHTY, er bleek geen BBQ pit bij de campingplaats te zijn. What noe?

Nadat An en Sjaantje vooruit gestuurd waren om te kijken wat de lokale ondernemers ons konden bieden werden we (en met name An) er niet vrolijker op. Gelukkig ontwaarden we in de nabijheid nog een Pizza hut. De redelijk gigantische pizza's waren niet slecht en het kleintje cola (0,5 l excl. ijs) ging er zeker gezien de schappelijk prijzen prima in. Met een volle maag lekker direct naar bed, want het was intussen toch al weer behoorlijk laat geworden.

 

Reacties

Marijke A long time ago

Het laatste wat je van de Allrighty-club verwacht is toch dat er geen barbecue is! Maar de pizzahut is natuurlijk net zo vanzelfsprekend: elke tv-serie heeft wel een pizzasmikkelend personage... Dus 0,5 liter is een KLEINTJE cola...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!