Van Cody naar Yellowstone

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Weer lekker geslapen en heerlijk ontbeten en om een uur of tien op pad naar ons eerste reisdoel met de camper; Yellowstone. Via de East Entrance zijn we het prachtige park ingereden. Via een behoorlijk hoge pasweg (2600m), waar nog een een ietsje sneeuw gevallen was zijn we eerst naar het prachtige en enorme Yellowstone lake gereden.

Balder toont even de kunst van het steentje keilen. Ja ze kwamen ver en ja ze ketsten het meest van ons allemaal, maar je houdt er wel een zere arm aan over...

Na lekker van een bakkie genoten te hebben ( wel weer wennen zo'n gewone koffiezetter, met echte USA pleur...) zijn we doorgereden naar de upper en lower falls. An las kaart dus het werden geen van beide. We zijn doorgeren naar de Tower falls een stukje verder naar het noorden.

 Onderweg kwamen we nog langs een fraaie stroomversnelling in de Yellowstone river.

 

 

 

 

 

We hadden vandaag ontzettend veel geluk met het vinden van de nodige beesten. Naast de nodige herten (sommige van het type hardlopers zijn ....) vonden we opeens een schitterende kudde bizons die op hun gemakkie over de uitgestrekte vlaktes scharrelden, een fascinerend gezicht.

 

We konden erg dichtbij komen. Prachtige dieren deze geweldige runderen, hoewel ik mijn mening hierover later in dit verhaal enigszins moet bijstellen. Na nog een stuk rijden door werkelijk magnifieke natuur met schitterende uitzichten, meertjes, bossen kwam een volgende verrassing; we zagen zowaar een zwarte beer die lekker aan het bessen eten was en zich van niemand iets aantrok.

 Het was werkelijk een leuk gezicht deze kuffelbeer rond te zien struinen. Helaas moesten we na een tijdje weer verder van een ranger (=parkwachter, iemand die met walkie talkie contact heeft met de dieren zodat ze met enige regelemaat door ons toeristen bewonderd kunnen worden).

 

 

Na nog een stuke rijden kwamen we......in de file terecht. We waren de hele dag al verbaasd dat we zo weinig mensen in dit toch drukbezochte park tegenkwamen, maar dat werd nu duidelijk. En de veroorzakers, nee geen Nederlander met een sleurhut of iets te grote camper, of een stelletje bejaarden op weg naar de kleinkinderen of en dat was zeker ook een mogelijkheid een Amerikaanse kampeerbus die gewoon niet meer op de weg paste (want er zitten gewoon asociale exemplaren tussen!), nee het bleken verdomd als het niet waar is....BIZONS. Deze beesten die gewoon lekker in de in ruime mate aanwezige natuur ten behoeve van ons toersisten moeten rondscharrelen hadden het bedacht om over de weg te gaan lopen met de hele familie en, hoe krijgen ze het verzonnen, over een lange brug gingen slenteren, waardoor aan beide zijden van de brug het fileleed niet te overzien was. Nu moesten we nog BBQ'-en en die LLoyds ribjes gaan toch vervelen op den duur.

 En er staat alleen op alle borden in het park dat je de dieren niet mag voeren, niet mag aaien, maar niet dat je ze op de BBQ mag leggen. En na een klein uurtje achter deze ruime porties ribeye aangesukkeld te hebben ga je toch anders tegen deze beestjes aankijken.

Maar nee, het was prachtig hoe deze prachtige dieren het hele verkeer wisten lam te leggen.

Toch zorgden zij er mede voor dat we (alweer) erg laat op een camping arriveerden. Dit keer op het prachtige RV park van Gardiner bij de North Entrance van het park. Een wederom prachtige camping met luxe plaatsen en een schitterende uitzicht op de Yellowstone natuur.

 

 

Nog even hoedjes passen in een van de Yellowstone stores en dan eindelijk.....

jawel........!!! Wat is ie groot en wat was ie lekker!

 

 

 

 

 

 

 

.......Bizonder lekker!

Trouwens, An vond dat ze wat weinig op de foto's te zien was, dus dat maak ik meteen even goed.

 

 

Reacties

Marijke A long time ago

Balder, Balder, het zal weer niet zo wezen... Lummel! 't Is toch wel weer over hè? Wat een prachtige natuur, wat een enorme beesten. Wij stonden ook aan de kant, maar dan voor rendieren. Die zijn een flink stuk kleiner! En beren zijn er in Zweden ook, maar die zijn een stuk schuwer en hebben zich aan ons helaas niet vertoond.. Jullie zijn wel helemaal local, met die hoedjes. Vooral An :p:p:p
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!