Een dagje Yellowstone

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Gisteravond heerlijk ge BBQ'd, van een prachtige zonsondergang genoten en zoals gebruikelijk prima geslapen, hoewel het 's nachts aardig fris werd.

Vandaag stond de westkant van het Yellowstone park op de agenda. Dit deel wordt behalve uitgestrekte bossen en prachtige meren gekenmerkt door allerlei uitingen van vulkanisme (geisers, heet water bronnen al dan niet met modder gevuld).

De eerste stop was bij Mammoth hot springs. In de buurt van dit redelijk mondaine plaatsje, waar het werkelijk stierf van de borden "Beware of Elks" en "Wild animals are dangerous", terwijl er vooral toeristen in dit plaatsje rondliepen....dachten wij. Geen elk (=hert) gezien,maar wel de prachtige terrassen die door heetwaterbronnen met kalk en zwavel gevormd zijn. Een bijna twee uur durende wandeling voerde ons langs de meest verrassende en ongelooflijk mooie natuurverschijnselen.

 Deze terrassen worden afgewisseld door geisers, modderpotten en schitterende poeltjes met de meest onwerkelijke kleurschakeringen, meestal ontstaan door zwavelminnende bacteriën. En zwavel is er genoeg want de lucht is soms niet te harden van de zwavellucht (rottende eieren).

 

 

Ook kwam er van alles uit diverse gaten in de grond, heet water, vieze dampen en soms een diep gegrom, vermoedelijk een grizzly met een iets te diepe winterslaap. 

 

 

 

 

 Uiteraard hebben we nog veel meer foto's maar er moet strak thuis ook nog iets te vertellen over blijven.

 

 

 

 

Dus na het schitterende Mammoth hot springs zijn we verder gereden naar het Norris geyser basin. Dit is een gebied waar allerlei geisers en hete poelen te zien zijn.

 Ook bij Noris hebben we heerlijk gewandeld in een schitterende omgeving.  

 

       

Na Dit schitterende stukje zijn we doorgereden naar "The artist paintpot" waar ook weer de meest fraaie pruttelpotjes te bewonderen waren.Op de weg er naar toe heeft Balder nog een prachtig filmpje gemaakt van een smikkelende eekhoorn, die keurig bleef poseren. Het filmpje staat op Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En na ook hier even lekker rongewandeld te hebben onder een fel brandend zonnetje zijn we doorgereden naar de eerder gemiste Upper en Lower falls (Chantal las kaart dus dat ging goed). De Yellowstone rivier zat tot de rand gevuld dus de watervallen waren spectacualair.

Hierboven een foto van de upper falls.

Vervolgens de prachtige weg terug naar de camping gereden, waar we onderweg nog verrast werden door een kudde inmiddels niet zo bizondere bizons zagen, een roedel muilherten, maar toto onze stomme verbazing was het dorpje Mammoth springs door de toeristen verlaten en volledig veroverd door een enorme hoeveelheid Elks.

 De bordjes bleken dus niet helemaal onzinnig te zijn. Er waren enige tientallen herten op de plaatselijk "green" neergestreken en lieten zich het sappige gras prima smaken.

Vervolgens zijn we maar eens gaan BBQén met een heerliijke spare rib (nog niet die van LLoyd's) maar deze smaakte ook verrukkelijk. Een lekker wijntje erbij en moe maar zeer voldaan na een werkelijk prachtige dag zijn we weer gaan slapen, want morgen staat er nog een lange dag op het programma. Yellowstone en daarna door naar Alpine.

En voor de ingewijden (even afkloppen) the waterpump doet het nog steeds!

Reacties

Lizzy A long time ago

Hoi allemaal,
Weer een mooi verhaal en dito foto's.
Volgend mss toch maar naar de west kust ipv oostenrijk en italië?
Ik ga ff balders filmpje op Facebook checken.

Het is zondag half 10 en de regen valt met bakken uit de hemel. Het schijnt vanaf maandag beter te worden. Eerst zien, dan geloven.

Have fun there!

Groet Liz en carool

Oja Annie, thx voor de verjaardagssms.

Marijke A long time ago

Altijd gedacht dat elks elanden waren... Wat een imposante natuur. En wat volkomen anders dan wat wij kennen. Grappig, dat je de bizons dan niet zo bijzonder meer vindt, wij hadden in Zweden hetzelfde met die rendieren. De eerste paar gaan 20x op de foto, maar je wordt blasé... Dat filmpje van die eekhoorn is echt een toppertje: wat ontzettend leuk!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!