Van Provo naar Capitol Reef

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Even mijn verhaal van gisteren afmaken Dit heeft allemaal even geduurd vanwege een gebrek aan een deugdelijke Wifi verbinding). In Provo stonden we op een nette KOA camping met een echt zwembad(je) erbij. En na een hele dag camperen is dat toch wel erg lekker. Echter er zat zoveel chloor in het bad dat diegenen die ook maar even met de ogen onder water durfden te knipperen werden getrakteerd op een acute traan aanval van een minuut of 10. Degenen die altijd netjes hun ogen dicht hadden (wat valt er tenslotte onder water te beleven) hebben heerlijk kunnen genieten van een verfrissende duik.

Tijdens het eten begon het fors te betrekken en begon het fors te waaien en wat te onweren. Het waaide zodanig dat we de luifel en zelfs de slide in naar binnen moesten halen. Nog sterker het waaide met zulke vlagen dat takken afbraken. En een windvlaag was zo hard dat ons overbuurmeisje pardoes de volop brandende BBQ van de overbuurtjes in geblazen werd. Zij had duidelijk geen Emiel Ratelband cursus achter de rug, want het arme ding schreeuwde moord en brand. Gelukkig kon ze na een bezoek aan het ziekenhuis geheel in het roze ingezwachteld de vakantie voortzetten. Het zitten zal niet meegevallen hebben, maar dat is al een heel oud spreekwoord.....Toch erg zielig.

 Gezien de foto links was men voor zeer zwaar weer ingericht (beekje naast de camping) maar welgeteld is er minder dan 0.01 inch gevallen. Dus nagenoeg droog en met prachtig weer zijn we doorgereden naar Capitol Reef.

 

 

 

 

Via Interstate 15 (na een paar mijl eindelijk geen road works meer) en Highway 50 en 24 zijn we door een mooi gebied naar Torrey gereden. Daar zijn we op een schitterende camping beland met de dichterlijke naam "Thousand Lakes". Na een warm welkom door de eigenaar zijn we naar onze fraaie standplaats gekacheld. Wat een uitzicht, werkelijk schitterend. Een bijna vrij uitzicht op de prachtig gekleurde rotsen van het Capitol Reef nationaal park. Deze camping, een aanrader.

Na even geluncht te hebben zijn we doorgereden naar het Capitol Reef park. Bij het visitor center een kaartje gehaald en toen het park in. Maar wat bleek na ongeveer een kilometer was de weg volledig afgesloten en kon je hooguit te voet verder. Dat hadden onze brave Rangers van het park even niet gemeld. De camper maar langs de weg gezet en toch maar een stukje gewandeld. Het is er evengoed prachtig, maar dit was toch niet helemaal de bedoeling. Dus na een uurtje weer langzaam teruggereden, waar we nog wat herten tegenkwamen.

Jammer, maar ach het was toch nog ee mooie dag geweest. Nog wat haardhout voor het kampvuur gehaald en muffins besteld voor de dag erop en dan lekker, ach ja BBQ'-en. Onze kleren beginnen al aardig uitgerookt te raken.

 

 

 

 

 

 

En morgen weer vroeg op, dan gaan we naar Bryce Canyon.

 

Reacties

Marijke A long time ago

Tegenwoordig duik ik: er is van alles onder water te beleven :p:p:p! Leve het masker!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!