Page, Antilope Canyon

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Vroeg vertrokken, want we moeten naar Page vandaag. We zijn blij dat we vandaag niet naar Bryce canyon m oesten, want men had besloten om enigszins gecoördineerd een deel van het park af te branden. Dikke rookwolken stgen op, evanals een penetrante brandlucht.

Dus op weg naar Page, op zich weer een mooie weg via het aardige stadje Kanab. Deze plaats is bekend als tweede Hollywood vanwege de vele Westerns die hier zijn opgenomen, vooral in de vijftiger en zestiger jaren met bekende sterren als Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr (Senior kom je nergens tegen...). We zijn er even gestopt voor enkele heerlijke sandwiches en wat te drinken. Balder deed ook iets verrassends, hij koos (op zich al verrassend) voor ice coffee.

Hij had daarbij visioenen van de Starbuck's versie met roomijs, slagroom enzo, maar nee hij kreeg letterlijk koffie, met zoals gebruikelijk in dit land, veel ijs. Hij keek er zeer beteuterd bij ( dit gaat zich herhalen heb ik zo een voorgevoel..).

Na het erg warme Kenab verlaten te hebben rijden we verder naar Page. We hebben daar in Wahweap een plaatsje gereserveerd aan het prachtige stuwmeer van Glenn Canyon. Dit stuwmeer is onstaan na de aanleg van de Glenn Canyon dam. 

We zijn uiteraard even bij de dam wezen kijken, er was een aardige expositie bij en gelukkig airco binnen, want was het er warm. Na een klein uurtje zijn we doorgereden richting Page.

Nog even boodschappen doen. An wist nog precies van 3 jaar terug waar de lokale grootgrutter zat. Volgzaam als we zijn volgden we haar blindelings. Na een kwartiertje hulpeloos zoeken naar iets eetbaars bleken we bij de plaatselijke Hubo beland te zijn en het meest eetbare was een blik hondenvoer.

Maar gelukkig een stukje verder was toch de vertrouwde Safeway. Met de klantenpas hebben we fors bespaard, want de de Lloyd's spare ribs ware twee voor de prijs van een en dat scheelt een rib uit het lijf.

Vervolgens op naar de camping. Deze bleek binnen het Glen Canyon nationaal park te liggen, maar met de anual pas kostte het niets extra's. De camping was groot, maar prachtig qua ligging en keurig verzorgd. Het personeel was niet al te vriendelijk, maar het Wahweap recreation gebied was zeer toeristisch en de camping groot, meestal komt dat de persoonlijke benadering niet ten goede.

Toch heerlijk genoten van het uitzicht over het meer en een prachtige zonsondergang.

Balder en Iris zijn nog even gaan zwemmen, het water was met een graad of 25 best

lekker. Uiteraard moest Balder nog even zijn salto's showen, niet slecht.

Gelukkig hadden we een full hook up plaats zodat de airco in de camper vol aan kon, zo kregen we het binnen op een nog een beetje aangename temperatuur.

Toch hebben we niet al te best geslapen, maar 'smorgens was het heerlijk weer. Lekker ontbeten en dan rap op weg naar een oude bekende van ons de Navajo indiaan Ekis. We hebben een tochtje geboekt om 9h30. We moesten ruim een kwartiertje daarvoor ons melden voor de boarding pas (waarom ze het woord boarden gebruiken is me nog steeds niet duidelijk, aangezien je gewoon in een afgeragde jeep gestouwd wordt). We waren precies op tijd, dachten we. Jammer dat precies in dit gebied de klok een uur vroeger stond dan in Utah waar we vandaan kwamen. Dat hadden we ons even niet gerealiseerd, maar het had erger gekund. Nu waren we dus ruim een uur te vroeg. Gelukkig was Starbucks al open, dus dat uurtje was snel gevuld. En om 9h30 vertrokken we alsnog met de open jeep richting antilope canyon. We hadden een zeer vriendelijke gids bij ons, die ons alle mooie fotoplekjes aanwees en het weer en de prachtige kloof deden de rest. Wat een belevenis!! Geen regen in de buurt dus we konden de kloof na ruim een uurtje wandelen gewoon lopend verlaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo rond het middaguur werden we weer bij de camper afgezet en zijn we richting Monument valley gereden.

 

Reacties

Marijke A long time ago

Ik dacht oprecht dat het een beker cola was! Jammer, want nu wil Balder helemaal nooit meer kiezen :P. Schitterend hoor, zo'n dam. Maar het is een beste plons water als er een scheurtje in komt. Doodeng om te zien. Jullie snapten toch wel dat An op die subtiele manier probeerde uit te leggen dat ze Dude een beetje mist hè?! Wat levert Balder op z'n kop een prachtig plaatje op... Als ik kijk naar de foto's van de kloof, van de kleuren, dan doet dat gewoon onwerkelijk aan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!