Goulding trading Post Monument valley

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Van Page naar Monument valley is niet zo erg ver rijden gelukkig. We zijn onderweg even gestopt in het plaatsje Kayente waar we de plaatselijke Subway met een bezoek hebben vereerd, Balder moest dit nog afstrepen van zijn vakantie "to do lijst".

De hele en halve foot sandwiches smaakten prima, lekker weggespoeld met minstens een halve liter cola (dit wordt echt afkicken als we weer thuis zijn). Voor de rest is deze plaats niet echt reclame voor de US en zeker niet voor de positie van de indianen. Er zijn heel veel armoedige huisjes en door het winkelcentrum bedelden al dan niet dronken indianen er lustig op los. Geen prettig gezicht en geen reclame voor "The American dream".

In een wat dreigende lucht zijn we verder gereden naar Monument valley. De camping Goulding trade post ligt erg mooi en we hebben een prachtige plaats met een schitterend uitzicht op het nationaal park.

We hebben lekker, jawel ge-BBQ'ed. We hebben zelf maar een klein modelletje gekocht, want lang niet overal is een BBQ. Vuurtje stoken kan overal wel, maar dat is toch wel wat onhandig.

Het heeft behoorlijk gewaaid, en geonweerd vlak in de buurt, maar we zijn droog gebelven en hebben voor de zekerheid toch de luifel maar ingerold (iemand van de camping security kwam ons dat nog even keurig melden).

Helaas werden een aantal windvlagen in een Frans tentenkamp een aantal tenten fataal, want die werden volledig omver geblazen. Niets kon echter de rust in dit kamp verstoren en volgens goed Frans gebruik liet men het maar een beetje zo.

We hebben lekker geslapen, want 's nachts koelde het goed af en het opstaan met het schitterende uitzicht was geweldig. Om half negen meldden we ons bij de receptie want we hadden een ca. 4 uur tocht met een Navajo jeep geboekt, diep het park in.

 Eerst wordt je dan langs een korte demonstartie van oude Indiaanse weeftechnieken geleid waar ene Betsie (vast niet haar Indiaanse naam) ons het e.e.a. liet zien. Iris kreeg nog een ouderwets Indiaans knotje aangemeten en toen konden we (na het doneren van de broodnodige tip) op pad het park in. De jeeptocht is fenomenaal, dat moet je echt doen als je hier bent. Je komt ook op plaatsen waar je anders niet in mag rijden en je krijgt ook nog interessante weetjes over het park, de vele films die er zijn gemaakt (vooral westerns met John Wayne) en informatie over de Navajo indianen. Maar bovenal is het park schitterend. Bij het "John Ford"punt kun je op de foto met een paard. Dat kon Sjaan niet laten, zeker niet nadat ze gezien had dat een bloedmooie native haar zou gaan begeleiden.

De Mustang had zijn wildste dagen wel achter de rug, maar het plaatje was erg mooi.

In het park is veel moois te zien, zoals deze natuurlijke bruggen, zandduinen etc.

Na een paar uurtjes doordit prachtige terrein gereden hebben zijn we terug naar de camping gebracht waar we lekker een middag hebben geluierd, gezwommen en puppy's van een allerliefste hond hebben geknuffeld. Lekker geslapen en 's morgens er vroeg uit want Sjaan en Wim wilden de zonsopkomst nog even meemaken.

Dat is prima gelukt en het was de moeite zeker waard. Na een lekker ontbijtje weer aan boord van de camper op weg naar de Grand Canyon, waar we een camping in het park hebben gereserveerd.

Reacties

Marijke A long time ago

Groot verschil met de Nederlandse Subway, of eigenlijk gewoon een kopietje? Wat jammer dat de indianen zo verslobberen. Natuurlijk weet je het wel, maar doe mij toch Winnetou en Old Shatterhand maar! Ies: ik snak naar een close-up van het knotje!! En Sjaan: waar heb je die bloedmooie native gelaten??!! Waren alleen Wim en Sjaan zo enthousiast op de vroege morgen, of was de hele familie uit bed gerold?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!