Yoshua Tree

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

We dachten lekker door de woestijn te rijden met hier en daar een uitsatpje. Nou mooi niet dus, wat een verlaten benden. Waar ooit stadjes waren restten verroeste auto's (vreemd met zo weinig water) vervallen huizen en een werkelijk desolate omgeving. Op zich heel indrukwekkend, wat de tocht ook wel was, maar het was verschrikkelijk warm. Op de radio waren constant waarschuwingen voor de hitte. Het gebied waar we doorheen reden moest het met een frisse 118°F doen ( 45-47°C). Het kan ook iets teveel van het goede worden.

We waren dan ook blij dat we in 29 palms van een snelle hap bij Mc Donalds konden genieten. Nou ja snel, de koffie was op, de ijsmachines deden het niet (en deze combinatie kon An d'r humeur ondanks de hitte toch onder nul weten te krijgen). Uiteindelijk lukte het de 11 man personeel en een manager toch nog iets eet- en drinkbaars uit de Mc Donald 's keuken te toveren.

Nog even tanken (al een wonder dat je dat spul nog in vloeibare vorm kon krijgen) en daarna door naar Joshua Tree nationaal park met jawel, uitbebreide vlaktes met Joshua Trees.

We zijn langzam doorgereden naar de camping Jumbo Rock waar we een prachtige kampeerplek vonden. De generator aan, en koelen maar.

Helaas de koeling kwam iets te laat voor een flesje Cesar eau de toilette van Balder. Die was spontaan gesprongen, wat de lucht in de camper er niet dragelijker op maakte. We hebben Balder zwaar beledigd door dit toilteverfrisser  te noemen, naar alle 120 ml uit het flesje werden geheel door de bank/Chantal's bed geadsorbeerd. En ja, dan moet je van ellende wel naar buiten, gelukkig was het daar inmiddels tot onder de 40°C afgekoeld. Best lekker eigenlijk. De bijen waren wat opdringerig, maar verder was her er erg mooi,

De BBQ aangemaakt en heerlijk gegeten (worstjes en... Lloyd's spare ribs). De sterrenhemel was fantastisch en rond middernacht was het voldoende afgekoeld om naar bed te gaan. Met behulp van de airco hebben we nog redelijk kunnen slapen.

's Morgens lekker ontbeten en een uurtje in de buurt gewandels, maar het werd al snel heter. Dus hebben we besloten om maar met de camper gekoeld en wel door het park te rijden en de route in te korten.

Het park is nog steeds prachtig. Rond het middaguur zijn we het park uitgereden richting Los Angeles waar we op tijd moesten zijn want er wachtte een honkbal wedstrijd.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!