Whale watching

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Vol verwachting werden we wakker....en ja hoor mist en laaghangende bewolking. Nou dat zou wat worden op jacht naar Moby Dick en zijn soortgenoten. On 10 uur moesten we present zijn bij de "Bleu Ocean" whale watchers. Geen tijd meer om de restjes van gisteren nog op te warmen, jammer.

We werden alweer uiterst vriendelijk ontvangen en de boeking was keurig doorgekomen. Met nog 15 andere mistseekers gingen we op pad. Inmiddels was de mist tot een meter of 100 opgetrokken en daaronder kon je zowaar een hoop water, waarschijnlijk een oceaan waarnemen.

Eerst de haven uit waar het erg gezellig was met een hoop zeeleeuwen en een roedel zeeotters.

 

 

 

 

 

 

Vol verwachting gingen we de haven uit, want de kans dat je iets zou gaan zien wat zeldzamer was dan een zeemeeuw zou 95% zijn. We waren de haven nauwelijks uit of de eertse kreten kwamen al van alle kanten. Een Mola Mola op one o'clock. En ja hoor een ca. 2 ton zwaar gevaarte scheerde rakelings langs de boot. Mooi van lelijkheid weliswaar, maar toch indrukwekkend. In gewoon Nederlands heet dit een zonnevis.

We hebben een tijdje naast het gevaarte gelegen, wat grotendeels onder water bleef (alleen een vin kwam af en toe boven het oppervlak uit).

Daarna vrolijk spiedend verder. De begeleiding moet arendsogen hebben want niemand zag wat, maar zij riepen "turtle" op 3 o'clock.

En inderdaad, een enorme, uiterst zeldzame lederschildpad kwam rustig aangedobberd over het relatief kalme water.

Ook dit dier is zeer uit de kluiten gewassen en wordt vrij zelden waargenomen. De dag kon al haast niet meer stuk, temeer daar het weer steeds verder opklaarde, af en tioe kwam zelfs een flauw zonnetje door het wolkendek geprikt.

Na weer een tijdje varen werden er een aantal mensen uiterst enthousiast. En jawel een tweetal groepen Orca's waren in de buurt.

Deze dieren dieren moeten voorzichtig benaderd worden, anders gaan ze er vandoor. Het kostte enige tijd om dichterbij te komen, soms duiken ze een behoorlijk tijdje onder, maar uiteindelijk konden we de groepen (een paar mannetjes en vrouwtjes met een jong) van behoorlijk dichtbij volgen, een fantastisch gezicht.

Deze groep hebben we zo'n uurtje gevolgd. Mooi om te zien hoe ze op voedseljacht gaan, waarbij de Mola Mola's in de buurt als speelgoed bleken te fungeren.

Daarna was het weer tijd om terug te gaan. Helaas geen walvis gezien, maar de aanwezigheid van grote groepen Orca's schijnen die liever uit de buurt te blijven.

Dus terug naar de haven, waar we nog uitgebreid de lamlendige zeeleeuwen kolonie konden bewonderen (het waren alleen mannetjes, de vrouwtjes waren ongetwijfeld iets nuttigers aan het doen).

De tocht is een geweldige ervaring. Gelukkig had niemand van ons last van zeeziekte (en dat konden niet alle medereizigers zeggen helaas). Wel waren we ondanks de vele bewolking nog danig verkleurd, zo niet verbrand.

Om een uur of twee de camper weer opgezocht en via een mooie weg van Monterrey naar de laatste camping "Coyote valley" bij Morgan hill gereden. Tussen het BBQ'-en door is de camper uitgemest, want morgen moet hij weer vegerschoon bij de road bear in San Francisco worden ingeleverd. Helaas komt er dan alweer een einde aan drie schitterende camperweken. Maar gelukkig, we hebben San Francisco nog voor de boeg.

Reacties

Marina A long time ago

Wat moeten jullie genoten hebben van deze trip! Lijkt me geweldig om al deze dieren van zo dichtbij in hun eigen habitat te zien! Groetjes, Marina en knuffel van Dude

Marijke A long time ago

Wat geweldig, al die beesten! En wat hartstikke jammer dat het einde van de tocht in zicht is. Veel plezier nog in Frisco en een heel goede terugreis!! Hugs & kisses...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!