San Francisco, eind van een prachtige trip

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Na een Amerikaans ontbijtje zijn we San Francisco ingedoken. Om 11h00 ging de boot naar Alcatraz. Met alweer schitterend weer zijn we naar dit voormalig fort/gevangenis gevaren. Je hebt onderweg een erg mooi gezicht op de Golden Gate brug en San Francisco.

Op Alcatraz hebben we eerst een leuk verhaal aangehoord van een ranger die ons van alles over ontsnappingen (al dan niet geslaagd) van Alcatraz vertelde. Daarna hebben we een uur lange audiotour door de gevangenis gemaakt. Erg leuk om te doen.

Daarna weer lekker met de boot terug en daarna lekker door de stad slenteren (Financial districtm, Well's Fargo museum, heel leuk) en tot slot uiteraard een coupe eten bij het vermaarde Ghiardelli's. Nog even langs de baai wandelen en toen zijn we gaan eten bij het Hardrock café. Lekker en heel gezellig met leuke muziek. Het was inmiddels behoorlijk fris met een stevig windje en we besloten na het eten naar het hotel terug te gaan.

De nachtrust was een stuk beter dan gisteren en lekker op tijd zijn we weer naar SF gereden (een tochjhe van zo'n 20 min). Het is alweer prachtig weer en iets warmer dan gisteren. En bovenal heerlijk rustig op de weg. Bij het AT&T park hebben we geparkeerd. Hier is het stadion van de SF giants (honkbal). Wat foto's gemaakt en Balder moest natuurlijk nog even naar het souvenirswinkeltje van The Giants.

We hadden een Muni pas gekocht (kun je vrij reizen in alle openbaar vervoer). We hebben daar driftig gebruik van gemaakt. Nagenoeg alle cacle car lijnen bereden; erg leuk over de zeer steile straten van SF. We zijn naar het cable car museum geweest, Chinatown en we hebben het centrum bezocht met alle winkels (we gingen helemaal los bij Macy's want het was Labor day sales). Lekker geluncht, nog maar een coupje weggewerkt bij Ghiardelli's want ze blijven lekker en daarna met de antieke tram weer terug naar het centrum waar we prima Japans/Italiaans hebben gegeten (met de gebruikelijk liters cola).

En ja dan is het toch klaar. Met de tram weer terug naar het verlaten parkeerterrein. Nog even voor Balder op jacht naar een linkerhandschoen, of rechter voor linkshandigen. Hoe dan ook we hadden al heel wat winkels gehad, maar om 22h00 nog even naar de Target, daar zouden ze handschoenen hebben (handshoes's volgens sommige kenners onder ons). En inderdaad er lagen er een aantal, maar niet de goede maat. Een medewerker aangesproken en die heeft echt alles uit de kast gehaald om ons toch nog aan een handschoen te helpen. Maar het mocht niet baten. de laatste raad om noge even naar een Walmart een half uur rijden verder op te proberen hebben we toch maar niet gedaan. Jammer.

Dus nu hebben we de koffers ingepakt, we zijn met succes ingecheckt via internet en de printer van het hotel. Dus nog ff slapen en dan morgen de lange reis weer terug. We hopen na een overstapje in Chicago om 9h30 weer op Schiphol te zijn. Op zich ook wel weer prima en dan zien we in ieder geval onze Dude weer.

We hopen dat iedreen heeft meegenoten. Wij vonden het in ieder geval prachtig. Het ongelooflijk aantal foto'sen filmpjes dat gemaakt is zullen we in inigszins samengevatte vorm ongetwijfeld willen delen met jullie.

Tot binnenkort,

 

Annie, Chantal, Iris, Balder en Wim

 

 

Reacties

Marijke A long time ago

Dank je wel, voor al je moeite om jullie reis ook voor de thuisblijvers een beetje tot leven te brengen! Wat mij (en oma;) ) betreft is dat goed gelukt! Ik ben erg benieuwd naar alle beeldmateriaal, maar zeker ook naar alle verhalen, die aan de hand van je blog nog beter naar boven te halen zullen zijn. Goeie vlucht, happy landings en tot gauw!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!