San Francisco

Door P.N.G. Wijnands - A long time ago

We zitten inmiddels voor de 2e dag in San Francisco. Gistermiddag zijn we rond 15.00 uur met het vliegtuig aangekomen. De reis verliep wel wat anders als we dachten: We waren mooi op tijd in Brussel gearriveerd (Bedankt chauffeur!) en dachten eerst naar New York te vliegen en vandaaruit naar San Francisco. Dit stond op de papieren van ons reisburo. Maar de tweede vlucht was gecanceld en er was geen vlucht voor in de plaats gekomen. Gelukkig kon de reis nog gewijzigd worden in een vlucht naar Frankfurt en vandaaruit naar San Francisco. Het voordeel voor ons was dat we zelfs een paar uur eerder aankwamen. Ons viel meteen het drukke verkeer in San Francisco op, de zesbaanswegen en de hoogteverschillen in de stad. Een taxi bracht ons naar het hotel. We waren best moe (12.00 uur Nederlandse tijd) maar moesten toch nog even wakker blijven om aan het tijdverschil te wennen. Vandaar dat we nog even met de bus naar de Golden Gate Bridge zijn gegaan. Was vrij mistig en erg koud, maar desalnietemin een indrukwekkende brug. Daarna nog een hapje gegeten en om 22.00 uur lekker het bed in….

Vandaag San Francisco op het gemakje bekeken: In de ochtend hebben we de Fischerman’s Wharf bezocht: veel visrestaurantjes en winkeltjes te zien, de USS Pampanito (onderzeeer uit W.O.II ) zien liggen en Pier 39 met de zeeleeuwen gezien. Erg leuk, er waren echter veel minder zeeleeuwen te zien dan we op de dvd van Jasper en Aad hadden gezien: Vanaf eind augustus zijn de zeeleeuwen pas weer terug, dus nu was het rustig. Verder de Telegraph Hill beklommen met een schitterend uitzicht op de stad. Onder in de toren de mooie muurschilderingen bekeken. Alcatraz Island zien liggen (niet bezocht).

In de middag stond Chinatown op het programma. Als eerste doken we de grote Apple-store in, want Ramon had gepland om zijn Iphone 4 hier te kopen. Dit is gelukt.

We kwamen Chinatown binnen via de Chinatown Gateway, dit is een prachtig versierde poort. Daarachter de vele chinese winkeltjes met porselein, antiek, zijde, edelstenen en veel prullaria. Uiteraard nog wat van die prulletjes gekocht. Erg gezellig in Chinatown!

Veel gewandeld vandaag, en genoten van heel veel mooie uitzichten. O.a. vanaf Nob Hill (hoogste heuvel in het centrum) mooie vergezichten en straatbeelden. Verder het Cable Car museum nog in geweest, zodat we nu allemaal precies weten hoe het beroemde Kabeltrammetje werkt. Deze Cable Car zie je veel rijden. We hebben er zelf helaas niet in gezeten, omdat het te druk was, en we geen zin hadden om er lang op te moeten wachten. Verder zijn we nog door de Lombard Street gewandeld. Dit is de bochtigste weg van de wereld. Veel wegen zijn erg stijl en je ziet veel auto’s met de onderkant of trekhaak tegen de grond komen. De vele hoge gebouwen in S.F. maken ook veel indruk.

’s Avonds in een Irish Pub lekker gegeten en genoten van de live muziek. Morgen moeten we weer vroeg op: rond 7.00 uur worden we door de shuttle opgehaald en worden we naar El Monte, in Dublin gebracht, waar we onze camper kunnen ophalen en op weg gaan naar Yosemite.  Ik hoop dat dit berichtje nu wel goed in het blog geplaatst wordt, want mijn vorige bericht was ineens foetsie weg, en niet meer terug te vinden.  Veel groetjes van ons allemaal!  Angela

Reacties

Monique A long time ago

Woh, wat indrukwekkend! Jullie hebben je tijd wel super goed benut en alle highlights van SF gezien! Heb net jullie leuke verslag voorgelezen aan ma, ze genoot ervan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!