Grand Canyon 2

Door P.N.G. Wijnands - A long time ago

Vandaag, maandag 8 augustus, hadden pa en ik een vliegtuigvlucht geboekt. De vlucht zou over de Grand Canyon gaan met een klein vliegtuigje. Papa had hier de hele vakantie al naar uit gekeken, dit zou zijn hoogtepunt van de vakantie worden. Op het vliegveld meldden we ons aan en we kregen een blauw kaartje met daarop ons stoelnummer uitgedeeld. We hoefden niet eens door de douane. Ik vroeg of pa nog een zakmes toevallig bij zich had, want dit was hij al eens eerder vergeten uit zijn tas te halen. Hierop staat een boete van 250.000 dollar en/of 5 jaar cel. Toevallig was hij het deze keer ook vergeten er uit te halen.

Om 14.00 uur vertrok het vliegtuig. Het was een zeer klein vliegtuig, je kon niet eens rechtop staan. Tijdens het vliegen schokte het vliegtuig de hele tijd op en neer, het leek wel een achtbaan rit. Laurens en Mama zouden hier zeker misselijk van worden.

Toen vlogen we over de Grand Canyon. We wisten al hoe groot hij was, want we hadden er al veel over gelezen, maar vanuit de lucht zie je pas echt de grootte. Rechts zie je een perfect vlakke woestijn en als je dan iets verder naar links kijkt zie je de grond recht omlaag gaan de Canyon in. De Grand Canyon is vanuit de lucht zo breed als je gezichtsveld. Middenin zie je een klein riviertje, de Colorado, die de Grand Canyon heeft gevormd.

Hierna vlogen we meer naar het noorden. De omgeving is daar totaal anders. We hadden de Grand Canyon eigenlijk alleen maar vanuit het zuidelijke gedeelte bekeken, het meest toeristische gebied. In het noordelijke gedeelte staan juist veel bomen. Je ziet een uitgestrekt bos die opeens wordt onderbroken door een enorme vallei. In het vliegtuig hebben we veel fotos gemaakt, maar in het echt is het toch allemaal iets groter.

De landing van het vliegtuig was prima. Ook al was het vliegtuig zo klein, bij Ryanair landden ze meestal stukken slechter.

Hierna zijn we met de RV doorgereden naar een camping in Williams, ongeveer 60 mijl van de Grand Canyon. Morgen zullen we verder rijden naar Joshua Tree National Park.

Groeten, Ramon

P.s. Hieronder staan nog een aantal foto's die we vandaag gemaakt hebben.

Reacties

Monique A long time ago

Super leuk dat de vlucht nog gelukt is! En wat een spectakel! Paul mag jou wel eeuwig dankbaar zijn, want voor hetzelfde geld zat hij nu in de bak (want 250.000 dollar heeft hij gewoonweg niet!). Wel een bijzondere ervaring jongens! Zoiets maak je maar ééns in je leven mee! Ben benieuwd naar alle foto's. Mijn ryanair landing was vannacht idd hobbelig en onrustig! Groeten aan allemaal XX!

Ed A long time ago

Dit zou voor mij ook zeker het hoogtepunt van de vakantie zijn ;-) Hoop het ooit nog 'ns zelf zo mee te maken. Wat een grootse natuur...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!