indianenverhaaltje

Door H. Meijer - A long time ago

lieve mensen,

We zijn de hospitaalschrik weer te boven en morgen zijn de medicijndagen voorbij. Ik mag dan weer autorijden en inderdaad het gaat beslist ook een stuk beter. Praise the Lord, want ik voel me wel behoorlijk van Hem afhankelijk.

 

Ondertussen reizen we vrolijk welgemoed en eensgezind verder door dit prachtige land.

 

Twee bijzonderheden:

1. Op bijgaande foto's zien jullie een rots met en zonder een er op klimmende beer. Daarbij even een verhaaltje. We zitten nu echt in ht indianengebied en die hebben bij rots en beer en legende:  Er waren eens zeven indianenmeisjes die achterna gezeten werden door een grote grizzly beer. In hun angst vluchtten ze naar de rots en klommen erop. Toch waren ze daar nog niet veilig: De beer klauwde met zijn poten verticaal over de rots en dat zorgde voor de verticale strepen. De meisjes waren dus nog in gevaar!  De rots had erg met ze te doen, helemaal toen hij ze alle zeven krachtig hoorde bidden. Hij kwam los van de aarde, reikte tot in de hemel en leverde de meisjes daar veilig af. Ze veranderden daar in het zevengesternte dat we op ons noordelijk halfrond kunnen waarnemen.

een kleine variant wil dat het enige broertje van de meisjes in die beer veranderde, maardat laten we liever achterwege omdat het de verhouding mannen vrouwen toch wel in een heel raar daglicht zet.

2. Vandaag bezochten we de in de rots uitgehakte koppen van vier amerikaanse presidenten, elk 20 meter hoog. Een indrukwekkend gezicht en passend in het land waar iedereen toch trots is er inwoner van te mogen zijn. Overal zie je Amerikaanse vlag zelfs als kleren van een bison.

Ondertussen blijft de benzine hier goedkoop (70 eurocent) maar dat is ook wel nodig bij ons dorstige beestje die maar liefst  één op vier slurpt.

morgen naar het indianenreservaat en Wounded Knee memorial

groetjes

 

hh

 

 

Reacties

Swan en Harm A long time ago

Blij en dankbaar dat alles zo goed gaat en dat jullie kunnen genieten. Toch vragen we ons af wat er nu eigenlijk aan de hand (arm) was!

Kees en Ingenet A long time ago

Lieve HH,
Wat fijn dat je je weer beter voelt, wij danken met jullie de Heer! Wat heerlijk dat jullie zo genieten en ons mee laten genieten!
Heel veel plezier weer, God bless you!

José en Ton van Leijen A long time ago

Geliefde Old Shatterhand en Winnetou, fijn dat het medisch gezien weer goed gaat. Jullie waren al vertrokken voordat ik het wist, anders had ik je mijn Spencer-karabijn meegegeven, of desnoods mijn beredoder van zolder gehaald. Maar jullie hebben wel het Woord, en dat is ook een tweesnijdend zwaard. Wees voorzichtig, geniet, wij gaan verder met het gazon maaien enzo. Hgr.

janny en jan harsevoort A long time ago

beren hebben wij in canada niet gezien, wel grote mouses,
die doen geen kwaad maar als die over je auto lopen is het zo plat als een dubbeltje.
Dus be careful there. Pas dus op voor de beren en andere grote animals !

wim A long time ago

Dag lieve Hil en Henk,
Wat heerlijk, dat jullie zo genieten en dat Henk ook weer zo is opgeknapt! Leuk om jullie wederwaardigheden zo te kunnen volgen. Morgen zal ik weer met Wim skypen. Hij zit nu in Vietnam!

Jack en yvonne. A long time ago

Beregoed hoor. Liefs Jack en Yvonne.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!