Natuur (geweld) en onrecht

Door H. Meijer - A long time ago

 

Dank voor alle meeleven, we genieten van jullie reacties.

Het vervolg van onze reis:

De Badlands, ten noordoosten van Denver is niet toeristisch. We bezochten dat gebied omdat de Indianentragedie hier een hoogtepunt had in de massaslachting van Wounded Knee. Driehonderd Indianen mannen vrouwen en kinderen werden afgemaakt door het leger op een koude decemberdag in 1890. De Indianen waren daarvoor al bedrogen door allerlei beloftes van de blanke landveroveraars die steeds verder naar het westen trokken. Gedane beloftes over land waar de Indianen mochten leven werden geschonden door goudvondsten in datzelfde gebied. Nu is van die strijd en dat onrecht niet zoveel meer te zien, maar als je op die plaatsen bent (zie foto’s) realiseer je je dat hebzucht en egoisme van alle tijden zijn. Bijzonderheid:de voor ons ook wel bekende Buffalo Bill doodde in anderhalve maand 4000 bisons om de indianen uit te hongeren.

 

Op een hoge berg in de Bighornmountains,  zagen we een met stenen gelegde cirkel die door de Azteken (uit mexico) gemaakt schijnt om rituele activiteiten te verrichten. Op de foto zie je allerlei gekleurde lapjes die aanduiden dat het hier gaat om een heilige plaats van aanbidding die ook nu nog gebruikt wordt.

 

Wat beleefden we nog meer?

 

  1. Een ongelooflijk heftig onweer in de nacht, waarbij het weerlichten zo snel achter elkaar kwam dat het gewoon een tijdje licht bleef.  Windstoten en  enorme hagelstenen Prettig om dan in een comfortabele camper te zitten en te zien hoe minder fortuinlijke kampeerders hun tentjes inpakten en de rest van de nacht in hun auto’s moesten doorbrengen,
  2. Kamperen in de vrije natuur met een mooi houtvuur en herten rondom de camper.
  3. ondertussen hebben we flinke afstanden afgelegd door prachtige natuur, maar we naderen nu de beroemde parken van Utah, een echte mormonenstaat waar vrijwel geen alcoholhoudende drank te koop is.
  4. Met onze medereizigers en ons gaat het goed. We voeren zinnige gesprekken, de afwasbeurten worden netjes verdeeld en we eten elke dag uit eigen keuken! Wel zijn onze medereizigers onderhand over de helft van hun tijd heen, terwijl nog 6 week te gaan hebben. Heerlijk

hh

 

 

Reacties

chris en gerda A long time ago

Hoi familie,
Fijn dat jullie het goed hebben en genieten mogen. Leuk jullie zo te volgen. Bij ons is het ook geweldig prutweer en Anne moet ook nog naar Zwolle fietsen:-(.

gert en peternel A long time ago

Goede berichten! Geniet van al dat moois! Wij kijken uit naar 9 september: dan zal het droog zijn....zeggen ze.Liefs,we denken aan jullie.

Anneke A long time ago

Blij weer wat van jullie te lezen! En geniet van de prachtige parken! Dikke kus, An

dick en lineke A long time ago

Fijn dat jullie zo genieten,het weer is overal van slag,maar het is dan ook orkaantijd.WIj schijnen een restje"" irene"' over ons heen te krijgen. Hopen zaterdag een week naar Oostenrijk te gaan . Gods zegen ,hart,groet D en L

Ria en Fred A long time ago

Wat een avontuur he? Je doet enorm veel indrukken op als je zo met een camper rondreist. Fijn dat alles goed gaat.
enne...... Gerrie, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Liefs

Erika J. A long time ago

Ha HH,fijn om jullie zo te kunnen volgen!Machteloos boos word je van zo'n indianenverhaal.Ik geniet van jullie foto's en beschrijvingen.Zo blijven jullie gelijk ook in mijn gedachten en gebed.Twee vliegen..Liefs ,Erika.

Anton & Betsie A long time ago

HH en medereizigers,

Erg leuk en onder de indruk van jullie reisverslagen; we houden de kaart erbij om jullie te volgen; heel veel plezier nog samen.

Hans M. A long time ago

Hoi lui,

Leuk om even weer op de hoogte te zijn. VS; land van de vooruitgang, maar dus ook met ellebogen en repressie. Dat was eind 19e eeuw, en nu.....?!
Benieuwd of je nog iets tegenkomt van Jesse James, Arendsoog, Witte Veder en Bonanza........
En jullie naderen de staat waar Vuurwater dus taboe is.
Kom je voor de keus te staan: invoeren of afkicken.
We lezen in een volgend verslag graag wat het geworden is. Nou, geniet er verder van ! Onze hartelijke groeten, ook aan G+H.

Hans & Ineke

henk en mayke A long time ago

Geniet nog lekker van de vakantie en hooplijk geen stormen en hagel meer voor jullie. liefs henk en mayke

Jan en Janny Harsevoort A long time ago

Lieve Luitjes, wat heerlijk om jullie verhalen te lezen. En die natuur, overweldigend.
Wat hebben we een machtige God. Gaat alles goed met jullie? Henk ook geen problemen meer? Geniet er van, het ga jullie goed. daaaag

Janny A long time ago

Lieve HH,
Wat een mooie reis en prachtige foto's! Als ik 65 ben.... De Badlands heb ik ook in het zuiden van Canada gezien, erg bijzonder.
Geniet nog van jullie verdere reis, alle goeds!

riet A long time ago

Eindelijk kan ik reageren.Nou dat er geen alcoholische drank is daar bij die mormonen kan geen kwaad. Toch?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!