Amerikanen (op vakantie)

Door H. Meijer - A long time ago

 

Lieve mensen

We zijn weer in Utah en even reagerend op broer Hans: droogstaan vonden we geen optie. We houden het op bescheiden consumptie, niet voor vijf uur en op is op!

Waar zijn we nu? Via Arches en Capitol Reef zijn we nu in Bryce aangekomen. We staan elke keer weer versteld van de enorme variatie en typische kenmerken van de verschillende parken in rots vormen  en kleuren. Wat hebben we een creatieve God . We maken heel wat mijlen maar juist tijdens die reizen genieten we van kleine stops die vaak enorme vergezichten bieden.

Over variatie gesproken: de Amerikanen zelf kunnen daar ook wat van. Op de campings verbazen we ons over de variatie aan caravans en campers. Leuke bijzonderheid: toen we nog in Nederland sommige campings moesten reserveren, moesten we ook aangeven hoeveel slide-outs we hadden. We snapten die vraag niet echt, maar nu weten we precies waar het over gaat: slide outs zijn een soort uitschuifkamers uit de zijkant van je caravan of camper. (zie de foto’s) In totaal kan je onderkomen daardoor een breedte bereiken van zo’n 4,5 meter. Ook de lengte van de caravans en vooral campers  is indrukwekkend, het lijken complete bussen! Vaak zie je dan achter zo’n gevaarte nog een aangekoppelde auto of aanhangwagen. Een keer zagen we een camper met zowel voor- als achterop de camper een forse Harley Davidson (motorfiets).

Verder:

  • Een amerikaanse dame met goede ervaringen in Nederland biedt ons haar kortingskaart aan in de supermarkt.
  • Twee jonge amerikanen zien ons vanuit hun auto met zijn tweeën lopen in de bergen zo tegen de avond. Prompt gaat het raampje open en vragen ze ons of alles wel goed is met ons. Een eindje verder zien we ze later bezig met het voorbereiden van een warme hap. Prompt worden we uitgenodigd mee te eten : aardige mensen en zij niet alleen.
  • Op een camping loopt een klein hondje (oscar) naar ons toe, gevolgd door zijn baasje, een blonde Amerikaanse  schone. Als ze hoort dat we nog naar Lake Tahoe gaan, komt ze even later met handgeschreven info over leuke uitstapjes in die buurt waar ze zelf blijkt te wonen.
  • Het valt ons op dat veel Amerikanen kleine hondjes of katten bij zich hebben, vaak op de arm of op schoot. We vragen ons af of dat een gevolg is van de aanraakarmoede onder Amerikanen. Misschien weet een van jullie daar iets van?.............................................

Groetjes

 

hh

Reacties

Ton van Leijen A long time ago

Ha luitjes, het blijft mooi via jullie naar de schoonheid van het land te kijken. Verleidelijk om uitvoerig commentaar te leveren, wat ik nu maar niet doe. Ik beperk me alleen even tot een licht-wetenschappelijke bijdrage. Die aanraakarmoede is namelijk een ernstige zaak. Er is namelijk een verschil tussen a hug and a cuddle (ja, zoek maar even op). Amerikanen hebben namelijk wel veel hills (denk alleen maar aan The Black Hills of Dakota) maar geen Hil zoals jij Henk. En een hill leent zich noch voor hug, noch voor cuddle. In feite zijn jullie de echte Hillbillies. Voor het overige gaat het goed met ons. Hgr, mede namens José.

janny en jan harsevoort A long time ago

Wij hebben gisteren nog gekeken naar de herdenking van de aanslagen van 9/11.
Indrukwekkend. Heb je een beetje idee hoe ze daar zijn.
Veel saamhorigheid daar in tegenstelling tot de mensen van de "tea party"

gewi A long time ago

kleine hondjes en poesjes zijn vaak een plaatsvervanger voor een baby of kind

B&J A long time ago

Zet nu je huis maar te koop.

B&J A long time ago

Heb ook ervaring met aanrakingsarmoede met Amerikanen. Zo zei een collega aldaar tegen mij " don't kiss my wife' toen ik zijn vrouw volgens hem al te hartelijk groette!
WHC-VVOG: 1-1.Ze staan nu vijfde.
Bedahkt voor jullie mooie reisverslag.

Kees en Ingenet A long time ago

Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen! We genieten met jullie mee. Geniet verder van al het goede dat jullie nog tegenkomen!! liefs!

Anton A long time ago

Nu ik toch zie dat B&J WHC oppakt, a.s. zaterdag Berkum-WHC.

Riet A long time ago

Ik geniet op deze late avond van jullie verslagen,maar denk dat ik nu eerst ga pitten.(Nadat ik via via hoorde van Henks opname in het ziekenhuis ben ik gaan googelen en vond ik jullie blog....)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!