Canyons

Door H. Meijer - 18-09-2011 22:58

lieve mensen,

Terwijl jullie ondertussen,  op de rand van slapen,  bijkomen van de vermoeienissen van de zondag ( bij jullie is het nu half elf) komen wij bij van de vermoeienissen van een zes uren durende wandeling in de Grand Canyon. In totaal ging het 23 km naar beneden, maar wij vonden 5 naar beneden (en dus ook weer naar boven!) al een hele prestatie. Fantastische belevenis om zo 700 meter af te dalen ( zie foto's) en God in de natuur te ervaren. Vanavond nog naar een uniek punt bij de north rim lodge om de zonsondergang mee te maken, en dan morgen richting Las Vegas. Onze medereizigers stappen daar donderdag weer op het vliegtuig naar huis. Voor ons is het dan nog niet einde parken want we hopen die hoge bomen nog te zien van zo'n 120  meter (we sturen foto's als ze er helemaal oppassen).

Na park Zion hebben we trouwens heerlijk een dag aan het strand gelegen en dat op 15 september bij 25 graden, super!  We konden de camper gewoon het strand oprijden tot zo dicht als we bij het water wilden zijn. Waar vind je dat nog in Europa? De dag erna naar Antelope canyon ( bij lake Powell). Een hele nauwe canyon, soms niet meer dan een meter breed, waar de toeristen als vee doorheen worden gedreven door Navajo indianen, die daar flink aan verdienen. Omgekeerde rollen dus maar we gunnen ze dat! Zelf kregen we associaties met het verhaal van Korach, Dathan en Abiram die zomaar in de aarde verdwenen toen God de aarde opende.      

*  Ons valt op hoeveel openbare toiletten er wel niet zijn op allerlei plaatsen zelfs in Grand Canyon. Ook mensen met een kleine blaas kunnen dus rustig boeken.

* De grasvelden bij openbare gebouwen zien er werkelijk fantastisch uit. Mooi groen, kort geschoren, strak gestrimde randen en dat in deze toch wel droge wereld.

* Bijzonder is ook dat de Amerikanen bij begroeting altijd beginnen met "hay guys, how was your day". De bedoeling is dan datje zoiets zegt als "thank you, fine and yours?". Zelfs als je door een ranger (politieman) wordt benaderd als je verkeerd geparkeerd staat is dat ritueel standaard.   

* Veel Amerikanen vragen ook je naam bij het begin van een gesprekje. Leuk om te merken is dat ze je naam dan ook weer noemen aan het eind. Mooi om dat zo mee te maken.

 

groet

 

hh

Reacties

kees en ingenet 18-09-2011 23:12 {{button-3802}}

weer genoten van jullie verhaal en foto's, geweldig! Geniet van al het goede!!! liefs van ons

Mart 19-09-2011 00:07 {{button-3803}}

Mooie foto's zeg, geniet ze

Henk en Betsie 19-09-2011 08:20 {{button-3811}}

Wow! Wat een indrukwekkende en onwerkelijke foto 's! Wie is die goeie fotograaf? Mooi dat we zo meteen mee kunnen genieten met jullie. Liefs

Anneke 19-09-2011 08:33 {{button-3813}}

Gaaf! Zijn jullie tot de tunnel gelopen in de Grand Canyon? Goed dat jullie zo genieten! Kus van ons alle vier. Jefta mist jullie!

Jan en Aly 19-09-2011 10:58 {{button-3823}}

Heel fraai. Inderdaad het Heerderstrand is er niets bij.
Als jullie als miljonairs Las Vegas verlaten horen we dat natuurlijk ook.
De hartelijke groeten.

Mieke 19-09-2011 12:26 {{button-3826}}

Leuk om op afstand een beetje mee te kunnen kijken. Geniet er maar van! Liefs.

Floris 19-09-2011 19:23 {{button-3855}}

Tjonge, ik denk dat we straks onze foto's van de rosten van Corsica niet meer hoeven te laten zien. Dit is wel even andere koek. Mooi!

Geniet daar. Groeten!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan