Sneeuw en gasten,

Door H. Meijer - A long time ago

 

Lieve mensen. Dank voor jullie reacties, Tja die herfst zeg. Wij sloegen die gewoon over en belandden van de zomer in de winter want: Hil zwom in lake Tahoe zeiden we vorige keer. Nog geen 24 uur later sneeuwde het waar we waren!!. Niet bij lake Tahoe, maar een 150 mijl verder naar het noorden, in Lassen park. We kwamen er aan in de regen. Dat hadden we nog bijna niet meegemaakt, vrijwel altijd mooi weer, strak blauw. En nu regen en echte regen ! We liepen onder paraplu iets na de middag naar het visitor centrum. Wat komen jullie hier doen, zeiden ze, de verwachting is regen en vooral sneeuw. Voor ons was dat veel meer een signaal om te blijven dan om weg te gaan. In de loop van de middag werd het wat droger. Wij, wat ongedurig, er op uit. Een wandeling naar boven; beetje glibberig maar wel te doen. Ondertussen lichte regen die overging in sneeuw! Fantastisch, wat een mooi gezicht. Terug bij het centrum voor de haard onze sokken drogen nadat we netjes aan andere openhaardbezoekers hadden gevraagd om toestemming om onze schoenen uit te doen, want we wassen niet zo vaak. Die bezoekers waren een vriend en vriendin uit Boston. Praatje gemaakt, ja ze bleven ook deze nacht. Oké en where do you sleep? In our car. No!! Goed, om een lang verhaal kort te maken; we nodigden ze uit om gebruik te maken van ons 2 persoons bed in de camper boven de cabine. Dat aanbod accepteerden ze graag en dat leidde twee avonden tot leuke gesprekken, Hij bleek ook nog Eric HIL te heten maar dan wel met 2 ll’s.

Na de eerste avond en nacht wakker worden: oh, oh, what a snow! We schatten minstens 25 centimeters, maar kijk zelf op de foto’s. Hil was s’morgens niet meer te houden en liep voor zevenen al te genieten van die prachtige ongerepte sneeuw op de bergen en de dennenbossen. Fantastisch!! We genoten er de hele dag van, ik kwam zelfs wat in de kerststemming. Wat een dag! We besloten nog een nachtje te blijven, weer met Eric en Miliana. Hij 43 zij 22, hij blank, zij pikzwart, hij relaxed en gezond, zij gespannen en barstende oorpijn…… Toen verder, richting kust naar Wishkeytown wat zou dat worden met alleen rum aan boord?

Groetjes,

hh         

Reacties

An & JJ A long time ago

Wauw, wat mooi! Hier is het inmiddels natte herfst en sneeuw nog ver te zoeken gelukkig ;) Geniet er nog even van..de weken gaan vlug! Dikke kus van ons alle 4

kees en ingenet A long time ago

Geweldig, wat een prachtige foto's en wat een mooi verhaal. Weer lekker genoten van jullie reis! Geniet van al het mooie en goede dat jullie tegenkomen! liefs van ons

Caroline A long time ago

Wooow, niet te geloven die foto's van de sneeuw, ik geniet van alle verhalen, maar dit is wel heel bijzonder, veel liefs!!!

Erika A long time ago

Ha vader en moeder,
Klinkt heel bijzonder zo, ook nog regenbogen gezien? Hier is het daar typisch weer voor... De dagen gaan nu wel snel richting de 20e, hopelijk kunnen jullie hier straks ook weer wennen. In elk geval weer genieten van mooie Hollandse luchten!
Lfs, Eirka

sijmen en annie A long time ago

geweldig mooi.
geniet lekker verder


groeten

janny en jan harsevoort A long time ago

Hallo, is de winter al vroeger begonnen daar? Dit levert wel mooie plaatjes op.
Net als in Canada kan de winter daar wel streng zijn.
denken wij. Vragen de mensen daar ook naar hoe het in Holland is?
Vergeet de missie niet.
Vote for Obama !!

Bert en Geertje A long time ago

Prachtige verhalen en mooie foto's! Wat flexibel en weer-bestendig moet je daar zijn. Wat een pak sneeuw, super! We genieten met jullie mee! Nog een paar fijne weken gewenst en liefs van ons.

hans en Gerry A long time ago

Lieve ex reisgenoten.
Ja, zo hebben wij het niet meegemaakt. Indrukwekkend hoor. Was je jas wel warm genoeg Henk? Jullie hebben vast geen handschoenen en dassen meegenomen. Ik heb vandaag al handschoenen aangehad. Het was vanmorgen 4 graden. Ook best koud hoor. Kunnen jullie je mailbox leegmaken of opruimen, want we kunnen jullie op je mailadres niet bereiken. We hebben net weer foto's bekeken. Een ander amerika dan jullie nu leren kennen. Geniet nog lekker van de sneeuw.
Knuffel van Hans en Gerry

Riet A long time ago

Lieve mensen,
Wat een prachtige foto's en wat byzonder dat jullie ook dit meemaken.
De tijd gaat voort en mijn advies is dus: als je al niet optimaal hebt genoten dan is het daar NU de tijd voor!!!lfs

Fia en Thom A long time ago

Prachtige foto's en leuk verhaal; wat een contrast zeg. Mooi voor jullie om dat zo mee te maken.
Nog even lekker genieten, maar we verlangen jullie ook snel weer te zien en te spreken.
Veel liefs, Fia en Thom

Marieke S A long time ago

Het landschap heeft zich dus aan jullie kleur aangepast.Pas op dat jullie met deze schutkleur niet volledig in het landschap opgaan.Veel kijkplezier Marieke.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!