Voorraden, redwoods en de pacific !!

Door H. Meijer - A long time ago

 

Lieve mensen,

In Whiskeytown hadden we een rustig dagje behalve dan die flinke wandeling ’s morgens vroeg. Hil weet me daar toch steeds weer het bed voor uit te krijgen zo rond half acht en als we dan lekker in de zon langs het Whiskytownmeer lopen dan voelt dat erg goed. Dat meer is overigens kunstmatig, met allerlei mooie irrigatie- vis- en wittesteenkoolvoorzieningen. President Kennedy heeft dat in 1963, vlak voor zijn dood in bedrijf gesteld.

Terug op de camping telden we onze voorraden maar eens want het einde begint in zicht te komen. De meeste dingen die we nodig hebben kopen we hier natuurlijk maar zowel Hil als ik hebben dingen waar we erg aan hechten;

*Hil is gek op die pijpjes koffie van DE, daarvan hadden we er dan ook zo’n 300 in onze rugzak.

*Ik hou erg van cup a soup, voor elke dag minstens één dus dat waren er ook zo’n dikke 80.

*Daarnaast moet ik ook elke dag wel een aantal antaflu’s (snoepjes) dus daarvan hadden we ook een flink aantal zakken in onze bagage. 

Het balansen leverde een mooi resultaat: ook al hadden zus en zwager af en toe en aanslag op onze persoonlijke voorraden gedaan, we lijken goed uit te komen. Achteraf zijn we dus juist blij met die aanslagen want dat scheelt het nodige retourgewicht.

 

Toen naar de kust, de stille oceaan. Via prachtig slingerende wegen, o.a. langs het morsige dorpje Willow Creek, waar het vooral om indianen en vis gaat en we de foundingfathers van het kleine groepenbijbelstudiemodel niet konden vinden,  kwamen we in noord Californië  bij de Redwoods aan. Die bomen zijn niet zo dik als de Sequioa’s waarover we het eerder hadden, maar wel wat langer, zo tot 120 meter! Erg imposant als je in zo’n bos loopt; je verwacht elk moment dat er een dinosaurus om de hoek komt zetten.

 

Toen de zee of eigenlijk de oceaan: wat een golven, en overal bordjes met vluchtroutes voor als er een tsunami komt. Niet zo raar, want dit is een gebied waar veel aardbevingen voorkomen. We hopen maar op voorlopig niet!!

Hil wilde na het zoeken van allerlei prachtig steentjes, waar ze zo dol op is, nog even haar sandalen afspoelen. Dat viel even tegen: een golf deed haar bijna omslaan en van schrik liet ze één van de sandalen los, die vervolgens in de golven verdween. Hil helemaal beduusd. Tot haar vreugde werd ie even later zichtbaar en met wat risico kreeg ze hem toch weer te pakken. Hopelijk blijft het hierbij want het laatste weekje hebben we steeds met de oceaan te maken…………………….

 

hh

Reacties

Sijmen en Annie A long time ago

Leuk dat jullie nog een weekje kunnen genieten.
Ook fijn als jullie straks weer thuis zijn.
Alvast een goede thuisrit gewenst en tot ziens.

Groetjes S en A

Mieke A long time ago

Mooie verhalen weer. Jullie weten het steeds weer leuk te beschrijven. Geniet nog maar van het staartje!

Ton van leijen A long time ago

het blijven spectaculaire bevindingen en ervaringen. Prachtig! Wat me wel in licht stijgende mate verontrust is het gemak waarmee jullie zolang van ons verwijderd op deze aarde ronddolen. Missen jullie osn niet? Hebben we misschien toch iets verkeerd gedaan? Kortom: we lezen niets over een overweging om op enig moment toch weer eens een beetje deze kant op te komen. Maak er geen haast mee, geniet vooral, maar betrek het in jullie overwegingen. Desgewenst kunnen we nog een foto proberen te sturen zodat je ziet wie we ook alweer waren....... Hartelijke groet!

kees en ingenet A long time ago

Heerlijk om weer een verhaal van jullie te lezen. We kijken er naar uit en genieten er érg van. In gedachten zien we Hil "vissen" naar haar sandaal! Geniet er nog heerlijk van, een gezegende reis naar huis! liefs uit Capelle

Andries Nicolai A long time ago

Het blijft mooi jullie bevindingen te volgen. Mooi dat jullie genieten en dat jullie op deze manier ook een ander deel van de wereld leren kennen en ons ook deelgenoot maken.En als ik jullie verhaal leest dan neem je dus je gewoonten mee die een vast onderdeel blijven van je bestaan.
Nog een laatste goede week.

Riet A long time ago

Goed om te lezen waarmee ik jullie op termijn nog eens mee kan verrassen.Hoorde zelfs die barbecue bij de camperuitrusting? Over de sandaal zal ik het niet hebben..De prachtige foto's geven wat meer kou aan maar wat is het een prachtig land!Het zal nog moeilijk worden om je straks weer in het Hollandse keurslijf te gaan voegen..Maar dan wel met geweldige ervaringen.lfs

hans en Gerry A long time ago

Lieve Henk en Hil
Het stelt ons gerust dat jullie uitkomen met de voorrad koffie,want daarvan hadden we het meest gebruikt.Zwemmen jullie ook in zee of is dat te koud? Zo te lezen genieten jullie nog steeds. Het is hier op het ogenblik echt een off day. De hele nacht en dag regen, maar morgen en vrijdag wordt het weer mooi.Ga ik nog lekker appels plukken. Zijn jullie appels al op? Geniet nog van de laatste week en succes met motoris. Iedereen zegt dat Canada zo mooi is, dus dat willen we best als compensatie.
Liefs Hans en Gerry

Fred en Willy A long time ago

Geniet nog even van de prachtige gezichten
en probeer ze vast te houden.
Want het is toch schitterend wat je allemaal tegenkomt.
Als je tussen boomwortels staat, wat voel je je dan klein. Voor vrijdag over een week is er nog een verrassing voor jullie . Wees paraat

Groetjes. goede terugreis en behouden thuiskomst

Fia en Thom A long time ago

Hoi Hil en Henk,

Goede terugreis gewenst en behouden thuiskomst.
We zien er naar uit jullie weer in onze nabijheid te hebben!

groetjes,
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!