Highway one en Andreasbreuk, (HERSTELD)

Door H. Meijer - A long time ago

 

Lieve mensen,

Ton van Leijen vroeg zich na ons vorige stukje af hoe lang we nog wegbleven en of we jullie allemaal nog wel zouden kennen. Nou, we naderen het einde van deze fantastische reis. Het weekend van 22 okt. hopen we weer ‘back in town’ te zijn. Tja en hoe jullie er allemaal uit zien…. Ton jij bent toch dat betrekkelijk tengere mannetje met baard en zwaar kalend, met aan je zijde de rondborstige, altijd goed gemutste, schilderende José??

Goed , we d(w)alen af, want ondertussen zijn we weer aardig in het zuiden richting San Francisco, subtropisch klimaat, altijd kortebroekenweer. In Lassenpark met die sneeuw zagen we een soort gemeenteambtenaar met sneeuwkettingen onder zijn schoenen. Dat leek ons, ouder wordend, wel een mooi aandenken aan Amerika. Wij een outdoorwinkel in. Nee daar hadden ze nog nooit van gehoord want het sneeuwde er nooit. We zaten nog maar een paar honderd mijl zuidelijker en toch helemaal geen sneeuw, maar ondertussen wel op de highway one, strak langs de kust!!

Dat is wel wat bijzonders, die highway one in Californië: zo veel mogelijk de grillige kustlijn volgend met oneindig veel ‘narrow windings’. Op de lange rechte wegen in het binnenland vroeg ik Hil nog wel eens om een wortel, want daar was het: cruise-control aan, stuur vastzetten (bij wijze van spreken) en wachten op het volgende bochtje. Echt, die wortel had ik nodig om niet in slaap te vallen. Nee dan de highway one. Draaien en keren en scherp sturen om of bij een tegenligger of bij de vangrail uit de buurt te blijven, met ondertussen de verrukte uitroepen van Hil “oh wat prachtig, wat een golven, wat een kleur!” Het is gelukt, we hebben die highway verder zonder kleer- en camperscheuren af kunnen werken.

Graag laten we jullie nog even genieten (zie foto) van het enige echte regendagje dat we hier meemaakten, ééntje maar, maar wat ons betreft echt genoeg. Vanwege het klimaat zit je na zo’n regendag ook zo maar weer in de zon aan de Pacific. Zwemmen zou kunnen, maar haaien en een te sterke onderstroom weerhielden ons.

Verderop kwamen we bij Point Reyes, het meest westelijke puntje van Amerika op Alaska na. Mooie, heel gevarieerde natuur, prachtige elanden (foto) maar ook de Andreasbreuk.

Twee grote aardschollen, de Pacificschol en de Noord-Amerikaschol schuiven daar tegen elkaar in de diepte onder ons. Af en toe gaat dat schuiven iets minder slow met als gevolg aardbevingen. In 1906 werd het grootste deel van San Francisco daardoor verwoest, maar ook in 1989 was er een flinke beving met 69 doden en 5000 gewonden. Wat Hil en ik wel vooral in beeld kregen is dat aardbevingen en vulkaanuitbarstingen ondanks alle narigheid, ook weer nieuwe mogelijkheden bieden. Wat geweldig dat God ook daarin leidend is ondanks alle menselijke kennis en kunde.   

liefs,

hh  

 

 

Reacties

Hans (ook namens appelplukkende Gerry) A long time ago

Wat een prachtige plaatjes weer. Volgens mij is het plaatje trouwens geen eland, zo aan het gewei te zien, maar wel een prachtig dier.
en nu 'going to San Fransisco' en een luxe camping. We kijken uit naar alle 300 foto's die jullie maakten.
Liefs GH

Erika J. A long time ago

Zojuist al jullie prachtige foto's nog eens bekeken ,wat hebben jullie ontzaglijk veel te zien en wat heb ik meegenoten.Benieuwd hoe lang het duurt voor jullie hier weer zijn gewend aan het "gewone"leven. Maar ik verlang ernaar jullie weer te zien.

kees en ingenet A long time ago

Wat heerlijk om jullie "reis" weer mee te lezen! Goede reis en behouden aankomst!
liefs, van ons

marina A long time ago

Heerlijk om zo mee te genieten van jullie reis. Ik vraag me alleen wel af of jullie hoofd nog niet verzadigd is van al dat moois. goede terugreis gewenst.

Ton van Leijen A long time ago

ja, nu moet ik natuurlijk wel weer even reageren. Fijn dat je ons nog kent...Geniet nog van de laatste fase, en kom behouden terug. Ik wilde nog even een oproep doen voor vrijwilligers om een comité te vormen dat zich zou buigen over een zorgvuldige terugleiding van jullie vrijgevochten en aan de beschaving ontwortelde tweetal naar de koele meren van het gereformeerde leven hier, maar ik vertrouw dat julie liefhebbende kinderen dat goed verzorgen. Henk en Hil: hartelijke groet!

Jan en Aly A long time ago

Beste Henk en Hil, Mooie verhalen en we wensen jullie voor de laatste "loodjes" nog veel plezier en een goede terugreis. De hartelijke groeten

henk en mayke A long time ago

geniet de laatste stukje van jullie reis en we hopen jullie weer veilig en gezond weer terug te zien volgende week. liefs

Klaroen en Dieta A long time ago

Lieve Henk en Hil, 't was fijn om met jullie 'mee te reizen'. We wensen jullie nog een paar fantastische dagen toe en goede thuisreis. Liefs, KenD

Bert en Geertje A long time ago

We hebben weer genoten van jullie boeiende verhalen en foto's en zijn benieuwd naar de rest! Goede terugreis gewenst naar jullie mooie natte vaderland!
Oost west thuis best!
liefs uit Bergentheim
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!