Antelope Canyon

Door Jan-Pieter Koeleman - 04-09-2011 22:54

Na een heerlijke dag zwemmen in Lake Powell reden we terug naar de camping: Page RV campingground. We zochten vooral campings uit met een zwembad, maar dit  zwembad zat zo vol chloor dat ook onze jongens na een eerste duik geen zin meer hadden. De volgende dag gingen we naar de Antelope Canyon. De hele organisatie is in handen van indianen. We reden in 4x4's naar de Canyon. Het hele gezin mocht in de cabine en de rest van de touristen achter in de open kar. Het was een ruig ritje. Onze chauffeur, een hele jonge indiaan, was tevens onze gids.

De Canyon liggen een paar kilometer van de Navajo Reservation. De omgeving is imposant. We stopten bij een open plek die omgeven werd door rode bergen. In de bergen was een ingang zichtbaar. Wind en water hebben over een periode van vele duizenden jaren een nauwe doorgang gecreeerd. In kleine groepjes gingen we naar binnen. Enkele gidsen hadden trommels of fluiten mee.

Onze gids liet ons zien hoe we de mooiste foto's konden maken. Diverse keren vroeg hij aan een van ons een camera en liet daarna de groep het resultaat zien. Wie net zo'n foto wilde gaf zijn camera aan onze welwillende gids of manuvreerde zich in dezelfde positie. Want wie wil niet het mooiste plaatje. De gids kende vele anekdoten en toonde ons het ene mooie plekje naar het andere. Daarna reden we terug. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan